Senaste inläggen

Wortelpuree_met_verse_gember

Worteltrucs

Soms kijk je in de koelkast en denk je dat je echt niets in huis hebt. Soms alleen wat aardappelen, een paar uien en wat worteltjes. Maar eigenlijk heb je dan best wel wat. Vandaag zet ik daarom de wortel maar eens in de schijnwerpers.  Meer lezen

Tastecelebration Residence is open!

Eindelijk heeft mijn blog een eigen ontmoetingsplaats voor fijnproevers. Tastecelebration Residence is open! Meer lezen

Lekkere_sticky_chocoladecake_met_kastanjemeel_2

Lekkere sticky chocoladecake met kastanjemeel

Kastanjemeel is voor mij sinds een paar maanden een nieuwe ontdekking. Het heeft een heerlijke licht-zoete smaak en je kunt het gebruiken voor gebak, pasta en brood. Vandaag maak ik er een sticky chocoladetaart mee. Meer lezen

Groene_paté_met_cranberrysaus_3

Groene paté met cranberrysaus

Vandaag serveer ik een kleurrijke groene paté met cranberrysaus. Je kunt ervoor kiezen om het als een als een koud voorgerecht te gebruiken of er een warm hoofdgerecht van te maken en het te serveren met gekookte aardappelen en een salade. Hoe dan ook wordt het heerlijk. Meer lezen

tastebud_Kastanjes

Kastanjes

“Chestnuts roasting on an open fire. Jack Frost nipping at your nose…” Net als in dat mooie liedje ‘the Christmas song’ dat Nat King Cole, Stevie Wonder en Justin Bieber gezongen hebben…. Op dit moment liggen er verse kastanjes in de winkel en dan kunnen we er vers van genieten. Meer lezen

Muhammara_met_gepofte_zoete_aardappel_2

Muhammara met gepofte zoete aardappel

Voor het diner van vandaag serveer ik een heerlijke muhammara met gepofte zoete aardappel en gebakken black-eyed beans. Muha … wat? Muhammara (of mhammara) is een bijzondere en heerlijke rode pepersaus met zijn roots in Syrië maar hij wordt ook in allerlei variaties opgediend in zowel Turkije als in de Arabische landen. Meer lezen

Chiapudding_met_saffraan_en_warme_appels

Chia pudding met saffraan en warme appels

Vandaag nodig ik je uit voor een ontbijt met chiapudding met saffraan en warme appels. Meer lezen

Vego_på_30_minuter

Vego in 30 minuten + Bloemkool met tandoori en linzen met rijst

Vandaag schrijf ik over het Zweedse kookboek Vego in 30 minuten van Ylva Bergqvist. Uit het boek maak ik heerlijke bloemkool met tandoori en linzen met rijst! Meer lezen

homemade_tandoori_kruidenmix_3

Homemade tandoori kruidenmix

Warme kruiden zijn goed voor een bevroren ziel! Oftewel, je kunt in de winter vaak wat steviger gebruik maken van kruiden. Daarom heb ik besloten om een homemade tandoori kruidenmix te maken. Meer lezen

kerstgranola_met_sinaasappel_en_kruiden_2

Kerstgranola met sinaasappel en kruiden

In Zweden worden met kerst veel traditionele gerechten gegeten. Voor mij zijn vooral de kruiden in die gerechten een kerstherinnering. Vandaag gebruik ik dan ook de klassieke peperkoekkruiden om smaak te geven aan mijn kerstgranola met sinaasappel. Meer lezen