Senaste inläggen

Tiny glutenfee saffron muffins

Mini-muffins met saffraan en banaan

Een paar weken geleden hadden we voor een dessert dat we in ons restaurant serveerden een soort minicake nodig en daarvoor heb ik dit recept verzonnen.
Voor het Aziatische smaakje dat de minicake moest krijgen voegde ik toen wat matcha-thee toe. Maar nu heb ik in plaats daarvan saffraan en rozijnen gebruikt om er een echte Zweedse kerst-smaak en kleur aan te geven. Meer lezen

Chokladpaj_med_lingon_och_rod_linsbotten_5

Chocoladetaart met lingonberries en rode linzen

Herfstweer met druilerige dagen. Het is weer tijd voor vrienden en diners bij kaarslicht. En voor chocolade, heel veel chocolade!
De eerste post die ik doe na veel drukke dagen is een chocoladetaart van donkere chocolade met lingonberries en een taartbodem gemaakt met rode linzen. Met wat gedroogde blauwe korenbloemen wordt het een prachtige herfsttaart. Meer lezen

Even terugkijken op hectische maanden in Tastecelebration Residence

We zitten op ons bordes op een prachtige zomeravond. Lekker met een deken om mijn knieën en een volle kop met muntthee. We zien de sterren schitteren en dat voelt als een goed moment om eens terug te kijken naar de afgelopen maanden. Meer lezen

Chokladbollar_Mia_Öhrn

‘Chokladbollar’ en witte chocoladebollen met citroen

Een tijdje geleden kwam er een mooi kleurrijk boek uit ‘Chokladbollar’ van de Zweedse Mia Öhrn.  Vandaag vertel ik iets over het boek en geef ik je een recept voor onwijs lekkere chocoladebollen met witte chocolade en citroen. Meer lezen

Wortelpuree_met_verse_gember

Worteltrucs

Soms kijk je in de koelkast en denk je dat je echt niets in huis hebt. Soms alleen wat aardappelen, een paar uien en wat worteltjes. Maar eigenlijk heb je dan best wel wat. Vandaag zet ik daarom de wortel maar eens in de schijnwerpers.  Meer lezen

Tastecelebration Residence is open!

Eindelijk heeft mijn blog een eigen ontmoetingsplaats voor fijnproevers. Tastecelebration Residence is open! Meer lezen

Lekkere_sticky_chocoladecake_met_kastanjemeel_2

Lekkere sticky chocoladecake met kastanjemeel

Kastanjemeel is voor mij sinds een paar maanden een nieuwe ontdekking. Het heeft een heerlijke licht-zoete smaak en je kunt het gebruiken voor gebak, pasta en brood. Vandaag maak ik er een sticky chocoladetaart mee. Meer lezen

Groene_paté_met_cranberrysaus_3

Groene paté met cranberrysaus

Vandaag serveer ik een kleurrijke groene paté met cranberrysaus. Je kunt ervoor kiezen om het als een als een koud voorgerecht te gebruiken of er een warm hoofdgerecht van te maken en het te serveren met gekookte aardappelen en een salade. Hoe dan ook wordt het heerlijk. Meer lezen

tastebud_Kastanjes

Kastanjes

“Chestnuts roasting on an open fire. Jack Frost nipping at your nose…” Net als in dat mooie liedje ‘the Christmas song’ dat Nat King Cole, Stevie Wonder en Justin Bieber gezongen hebben…. Op dit moment liggen er verse kastanjes in de winkel en dan kunnen we er vers van genieten. Meer lezen

Muhammara_met_gepofte_zoete_aardappel_2

Muhammara met gepofte zoete aardappel

Voor het diner van vandaag serveer ik een heerlijke muhammara met gepofte zoete aardappel en gebakken black-eyed beans. Muha … wat? Muhammara (of mhammara) is een bijzondere en heerlijke rode pepersaus met zijn roots in Syrië maar hij wordt ook in allerlei variaties opgediend in zowel Turkije als in de Arabische landen. Meer lezen