pirnten printen
Bijgerechten, Gebakken, Geen categorie, Glutenvrij, Lactosevrij, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Zoete lekkernijen
Laat een bericht achter

Perenmuffins met witte chocolade en pecannoten

En dan is het zomaar ineens herfst. Er werd vorige week al gewaarschuwd voor vorst dus ik heb nog snel even de laatste peren van de boom gehaald. Hoog tijd om een bij ons populair herfstgebak te maken; perenmuffins met witte chocolade en pecannoten. 

De lente en de zomer van 2020 gingen op een bijzondere manier voorbij. Maanden stilte in de gastronomie werd gevolgd door een paar hectische maanden waarbij we vooral veel Zweedse gasten hebben ontmoet.
Met ons kleine team hebben we hard gewerkt om er een mooie zomer van te maken die voor ons bekroond werd met een award van Tripadvisor op basis van de geweldige reviews van onze gasten. Het was hard werken voor ons allemaal en daarom ben ik nu blij dat alles weer zijn normale gang gaat.
Ook mijn energie is niet onuitputtelijk dus ik ben blij dat ik in de ochtenden lekker in mijn badjas met een dubbele espresso kan genieten van de herfstzon. Aan het eind van de dag komen de herfstnevels eerder en in de ochtend blijven ze langer hangen. Er komen geweldige ideeën voor de herfst, winter en het volgende jaar.
Maar eerst gaan we nu warme chocomel drinken, een gezellig vuur aansteken en perenmuffins maken. 

In mijn recepten kom je regelmatig iets knapperigs tegen. Ik houd erg van gerechten met een ‘crunch’. Ook bij dit gebak heb ik wat crunch toegevoegd. Dit keer met witte chocolade en pecannoten.
Ik maak dit gebak in muffinvormen maar je kunt het recept ook aanpassen en er een lekkere taart mee maken. Je moet dan wel ook de baktijd aanpassen. Maar uiteindelijk heb je dan iets heerlijks. Het lijkt wel een beetje op een kruimeltaart.

Belangrijk!
Vegan witte chocolade bevat vaak noten- of amandelboter, iets om in de gaten te houden bij eventuele allergieën.

Zoals de meeste zelfgebakken producten kun je deze muffins het beste bakken op de dag dat je ze eet. Een dagje bewaren kan ook; je kan ze dan nog een beetje opwarmen in een oven op lage temperatuur.  

Daar gaan we!

Perenmuffins met witte chocolade en pecannoten
Ongeveer 6-8 muffins van normale grootte

Ingrediënten
2 dl / 75 gram havermout (glutenvrij als je wilt)
1 dl / 65 gram Isabel’s glutenvrije bloemmengsel
1 dl / 100 gram suiker
1 snufje zout
125 gram margarine
———
50 gram witte chocolade (vegan), grof gehakt
1,5 dl / 70 gram pecannoten, grof gehakt
Ongeveer 2 peren, afhankelijk van hoe groot ze zijn
———
Ongeveer 1 eetlepel bruine suiker om eroverheen te strooien

Hoe doe ik het?
1. Zet de oven op 200 ° C.
Maak de muffinvormpjes klaar (beboter ze eventueel naargelang het materiaal) of neem een ​​grote taartvorm.
2. Als je het glutenvrije bloemmengsel nog niet hebt bereid, begin dan de ingrediënten apart in een kom te mengen. Bewaar het in een pot met deksel of plastic zak tot je het weer nodig hebt!
3. Meng havermout, bloemmengsel, suiker en zout in een kom. Meng goed.
Snijd de margarine in kleinere stukjes en doe deze samen met de andere ingrediënten in de kom. Knijp de margarine naar beneden, maar bewerk het deeg niet te veel.
4. Hak de witte chocolade en de pecannoten fijn en meng ze door het taartdeeg.
5. Schil de peer en snijd hem in plakjes die groot genoeg zijn om in de gekozen vorm te passen. Je kunt de peer ook grof raspen als hij daar beter voor geschikt is.
6. Leg wat deeg in het midden van elke muffinvorm en druk het en beetje aan. Leg de peren erop en voeg meer deeg toe. Druk alles een beetje aan zodat het de vorm behoudt als je ze uit de muffinvormpjes haalt. Werk het door er een beetje ruwe suiker over te strooien.
7. Plaats de vormpjes op een bord en zet ze ongeveer 10-15 minuten in de oven of tot ze een gouden kleur hebben en goed gebakken aanvoelen (de tijd is afhankelijk van de soort en grootte van de vormpjes / vorm die je hebt gebruikt).

Laat het nu maar herfst worden en geniet van de lekkere perentaartjes met een kop thee of warme chocolademelk. Combineren met vanilla custard of ijs kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.