pirnten printen
Tastecelebration, What's cooking?
commentaar 1

Even terugkijken op hectische maanden in Tastecelebration Residence

We zitten op ons bordes op een prachtige zomeravond. Lekker met een deken om mijn knieën en een volle kop met muntthee. We zien de sterren schitteren en dat voelt als een goed moment om eens terug te kijken naar de afgelopen maanden. In 2016 was ik even terug in zuid – Zweden om in mijn voormalige ouderlijk huis in Andrarum workshops te geven. We kwamen er achter dat het gebouw vrij zou komen en vrij snel daarna besloten we de stap te zetten om in Andrarum de offline versie van mijn blog te beginnen. Een plek voor foodies waar alles draait om lekker eten.

Tastecelebration Residence in het echt

Inmiddels is het allemaal een feit; langzaam vallen alle geplande puzzelstukjes samen. Dat ging niet allemaal even gladjes. Onze opening moest bijvoorbeeld worden afgelast omdat we midden in een sneeuwstorm zaten. Onze Nederlandse vrienden kregen gelijk een echte Zweedse winter-experience. Het begon dus als een echt avontuur!
Maar we hadden ook veel zaken die meezaten. Zo doorliepen we in een paar maanden allerlei gevreesde procedures voor vergunningen. We hadden ze allemaal op tijd en zo konden we vanaf dag 1 een lekker glas wijn op tafel zetten voor onze bezoekers. 

 

Een van onze hotelkamers: Saffran

 

We beginnen ook te wennen aan het natuurleven om ons heen. We hebben hier bijna 3 maanden droogte gehad. Dat komt natuurlijk door lekker weer maar het had hier tot gevolg dat de boeren op Facebook schreeuwden om stukjes onbegraasd land voor de schapen en koeien. We worden in de morgen wakker van het roepen van uilen, de koekoek en de schapen. En de dagen dat we lekker alleen zijn horen we de hele dag vogels om ons heen.
Vanuit ons kantoor kijken we over een prachtig dal en vlakbij zien we de peren aan de boom groeien. Maar zo nu en dan verlangen we ook naar het stadsleven. Voor mij is dat lekker om de hoek van alles kunnen krijgen en een koffie halen in mijn favoriete koffieplekken in Haarlem en voor Joost is het af en toe dat tapbiertje.
Als we even weg willen gaan we wel eens een avondje naar Kopenhagen. Dat is niet ver weg en is het Parijs van Scandinavië. En af en toe hebben we wel iets om even naar Nederland te gaan en in de winter zijn we daar vrij vaak.

Restaurant en hotel

In ons groene restaurant hebben we een weekmenu waarvoor ik sommige ingrediënten in onze eigen tuin kan plukken.
Daslook is in Nederland een beschermde plant maar hier groeit het in het helaas net afgelopen seizoen volop. Maar ook kleine brandnetels, zevenblad en dandelion bloemen behoren tot mijn plukhobby😁

Geplukt “onkruid” voor het menu

Deze dagen schiet de rabarber hier de grond uit dus die doet ook mee mop het menu. En als ik over het terras loop ruik ik de heerlijke geuren van de chocolade- en citroenmunt vanuit de potten waarin ik ze heb geplant. Het is een luxe om daar thee van te kunnen zetten…
Het restaurant hier is al een echte place to be aan het worden. Chef Simon voegt een stuk magie toe aan mijn recepten waardoor er gerechten ontstaan die heerlijker en exclusiever zijn da we ooit hadden gehoopt.

Starter op het menu: variatie van asperges and artisjokken

Starter met naaldmushrooms, kombu en gedroogde miso.

Detail van onze expositie Hungrig!

Als ik zo terugdenk waren de eerste weken en maanden een behoorlijk chaotische tijd. Het gebouw moest nog hier en daar opgeknapt worden, het was lastig om de juiste medewerkers te vinden, ons privéleven bestond maandenlang uit een hotelkamer en heel veel niet uitgepakte dozen terwijl we 10 meter verder operationeel waren met lekkere ontbijten en mooie wijnen. Maar uiteindelijk heeft alles een plek gevonden en kunnen we verder met het verfijnen van ons concept.

Nog meer media!

Je hebt wellicht gemerkt dat alle drukte en chaos me even heeft weerhouden van het posten van veel recepten. Daar gaat verandering in komen!
Mijn fotostudio is klaar en ik bruis van de nieuwe ideeën. Die ga je allemaal tegenkomen op deze blog.
Verder is onze vertaling van het Zweedse boek ‘Bullar’ met de nieuwe titel ‘Zweedse broodjes’ net uit bij uitgeverij Gottmer en staat de volgende al weer op ons computerscherm. Dat wordt ‘Koken met bonen’.
Mijn eigen boek is onderweg en er staat een reeks kookcursussen en culinaire fotografiecursussen op stapel. Maar nu is het een goed gereguleerde chaos. 

Kom gerust een keer kijken in de Residence! Je vliegt naar Kopenhagen in een uurtje en dan is het in 12 minuten de brug over naar Zweden en een uurtje rijden in een huurauto of opgehaald worden. Ik doe hier ook midweekcursussen koken eventueel gecombineerd met fotografie. Maar in de winter kun je ook in Nederland bij me terecht. Lees meer op www.tastecelebrationresidence.nl
Maar in ieder geval kun je weer lekker genieten van mijn recepten.

Groetjes uit Andrarum,
Isabel

Zin in seizoen-gerechten?

Hier zijn een paar recepten die ik eerder heb klaargemaakt voor deze blog.

Heerlijke rabarberchutney met kerrie

Vegan rabarber- en vlierbloesempannacotta met aardbeien

Heerlijke aardbeientaart met limoncellocrème

Nieuwe aardappelen met kersenrelish en ingelegd mosterdzaad

Filed under: Tastecelebration, What's cooking?

door

Sharing the passion for food!

1 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.