Vandaag heb ik een heel lekker maar eenvoudig te maken recept voor je; mijn superdeluxe truffelsalade. Ik heb het gemaakt met een paar druppels truffelolie en een beetje truffel die ik op de markt vond. Een huisgemaakte paddenstoeltapenade (zie link) zou ook werken.
De salade maak je in een paar stappen. Je hebt er wat mayonaise en wat tofu voor nodig. Aquafaba mayonaise heb ik meestal klaar staan in de koelkast en mijn huisgemaakte tofu maak ik in een paar minuten (zie de links voor de recepten).
Als je dit allemaal niet in huis hebt kun je ook werken met in de winkel gekochte mayo en tofu al zijn de smaak en de consistentie dan heel anders. Ik houd nu eenmaal van huisgemaakte dingen……..
Laten we aan de slag gaan!
Superdeluxe truffelsalade met huisgemaakte tofu
Voor 2 personen
Ingrediënten
130 gr zelfgemaakte tofu (zie link)
7 el aquafaba mayonaise (zie link) zonder knoflook
Een paar druppels truffelolie
Zout en peper
Wat gehakte bieslook (optioneel)
Wat fijngehakte verse truffel of paddenstoeltapenade (zie link) optioneel
Hoe doe ik het?
1. Meng de mayonaise met de truffelolie, bieslook, eventueel verse truffle of paddenstoeltapenade, zout en peper.
2. Doe de tofu in een kom, druk de tofu voorzichtig in kleinere stukken. Het moet niet veranderen in een puree!
3. Meng de mayonaise met de tofu tot je een romige salade hebt.
4. Laat de salade een uur rusten in de koelkast om op smaak te komen.
5. Geniet van de salade op broodjes, pannenkoeken of misschien samen met gepofte aardappelen. Bewaar de salade in een afgedekte kom in de koelkast.
Dit recept is vrij van lactose, melkeiwit, gluten en suiker.