Van de week had ik zoals gewoonlijk weer eens weinig tijd om een diner te maken. Dus het moest snel en toch lekker en dat werd deze keer een salade met quinoa, verse vijgen en mosterddressing. Veel moeilijker dan dit simpele recept hoeft het niet te zijn om een lekker smakelijk diner op tafel te zetten! Meer lezen
Senaste inläggen
Rijstpapierrolletjes met tamarinde dip en cashew furikake
Rijstpapierrolletjes met tamarinde dip en cashew furikake. Een lange titel en ook een lange post maar schrik niet; rijstrolletjes zijn een van de makkelijkste dingen om te maken! Meer lezen
Gebakken venkel met roze peper en amandelmeel
De venkel is op zijn best in deze tijd van het jaar. Daarom serveer ik vandaag mijn favoriet; gebakken venkel met roze peper en amandelmeel. Als ik de kans had zou ik het misschien wel dagen achter elkaar eten…
Virgin Mango Bellini
En net nu je dacht dat het eind van de zomer in zicht kwam kom ik met een Virgin Mango Bellini. Gemakkelijk te maken en vol van smaak! Meer lezen
Fruitleer van seizoen- groenten en -fruit
Met alle heerlijke groenten en fruitsoorten die je op dit moment kunt oogsten kun je ook je eigen zogenaamde fruitleer maken. Het is gemakkelijk en leuk om er mee te experimenteren!
Groene Burgers en spannende burger met zoete aardappel
Vandaag staat er een spannende burger met zoete aardappel op het menu! Het recept komt uit het boek Groene Burgers, geschreven door Martin Nordin. Natuurlijk heb ik het eerst uitgebreid over het boek. Daarna gaan we aan de slag met een burger met zoete aardappel. En dat wordt een echte smaakverrassing met heerlijke niet-alledaagse ingrediënten. Meer lezen
Romige chocoladetaart met kersen en gepofte quinoa
Bijna net als romige donkere chocoladetruffels….. maar dan als een taart. Je begrijpt het al, we gaan iets onwijs lekkers maken vandaag. Ik moet alleen van het schrijven al watertanden. Dus we gaan er een feestje van maken met deze romige chocoladetaart met kersen en gepofte quinoa. Meer lezen
Granola met pruimen en kaneel
Vandaag maak ik als ontbijt een heerlijke granola met verse pruimen en kaneel. Als je weet dat deze granola voor je klaarstaat als je wakker wordt ben je zo je bed uit! En dat kan handig zijn na een lange vakantie…
Malmö cooking + Rode biet-tomaten salade met geroosterde olijven
Vandaag maak ik een salade met sterallures en ik vertel over het spannende kookboek Malmö cooking van chef-kok Titti Qvarnström.
Uit het boek maak ik een echt coole rode biet-tomaten salade met natuurlijk rode biet, gepekelde tomaten en geroosterde olijven. Let op want dit gaat spannend lekker worden!
Toast met kaassaus, kersenrelish en sichuanpeper
Als foodblogger en receptenbedenker heb je bijna altijd een goed gevulde koelkast. Veel recepten moeten worden gekookt en dan verfijnd om dan nog weer een keer of soms wel vier keer gemaakt te worden. Dan houd je ook wel eens wat over.
Zo had ik vandaag wat kaassaus en kersenrelish staan die stonden te wachten op wat inspiratie. En dat is een lekkere toast met kaassaus, kersenrelish en sichuanpeper geworden. Meer lezen