En net nu je dacht dat het eind van de zomer in zicht kwam kom ik met een Virgin Mango Bellini. Gemakkelijk te maken en vol van smaak!
Mango kun je het hele jaar door kopen maar hier in Holland kun je ze op dit moment voor een prikkie kopen. En dat zorgt er voor dat we extra veel kunnen genieten.
Verse mango smaakt uitstekend met raw cacao, noten, verschillende soorten amandelen, kokos, limoen, frambozen, aardbeien, bosbessen, verse munt, gember en chili om maar eens een paar smaken te noemen; keus genoeg. Mango kun je natuurlijk voor zowel voorgerechten, warme gerechten en toetjes gebruiken. En natuurlijk in smoothies en zoals vandaag in mijn Mango Bellini…
Vers, met bubbels en een beetje pittig door de gember en een gebalanceerd zoetje van de limoen. Proost!
Virgin Mango Bellini
Ingrediënten
Voor 2-3 glazen
1 rijpe mango
1 limoen
1-2 cm verse, geraspte gember
Koud “spa rood” en/of kokosnootwater
(Eventueel een paar druppels agave)
Hoe doe ik het?
1. Schil de mango en snijd het mangovlees van de pit af.
2. Doe de gesneden mango in een mengkom. Pers het sap van de limoen. Schil de gember en snijd het in kleinere stukken. Mix (staafmixer) de limoen en gember goed samen met de mango in de mengkom.
3. Breng de puree eventueel op smaak met wat meer limoen en gember. Afhankelijk van de zoetheid van de mango moet je misschien wat extra zoet toevoegen met een of twee druppels of twee ahornsiroop of agave.
4. Meng het dan opnieuw en giet daarna alles in een draadzeef. Duw de puree door de zeef om ervoor te zorgen dat je er geen draadjes gember of mango in krijgt.
5. Neem een paar leuke glazen of coupes en doe een paar lepels mangopuree in elk glas.
Vul de glazen op met koud mineraalwater en/of kokosnootwater (dat moet je zelf kiezen, volgens mij zijn ze allebei lekker! ) Meng de drank met een lepel.
Versier elk glas met een stuk limoen, verse bessen, gember of misschien met wat munt.
Skål!