pirnten printen
Bijgerechten, Gebakken, LCHF, Love your leftovers, Lunch, Recepten, Tastecelebration, Vegetarisch, Voordelig koken
commentaren 2

Knapperige kaascrackers met pesto

Glutenfree_crackers_with_pesto

Ik ben gek op basilicum. Ik hou van pesto en ik maak altijd een zeer enthousiaste hoeveelheid. Ik voeg het toe aan mijn tomaten, aan mijn groene pasta maar dan…. Op een zeker moment begin ik me af te vragen wat ik nou zal doen met de overgebleven pesto. Heb jij hetzelfde probleem? Nou, dan introduceer ik mijn nieuwe categorie; Love your leftovers, geef ze een nieuw leven.Deze crackers zijn een knapperig resultaat van dat ik eigenlijk genoeg heb van mijn pesto. Maar ze zijn zo lekker geworden dat ik het met jullie wil delen. Jammie!

Aan het werk!

Crackers met pesto
Maakt een kleine bakplaat met crackers (afhankelijk van hoe dik en groot je ze maakt)

Ingrediënten
100 gram amandelmeel
1 ei (normale grootte)
80 gram geraspte kaas
½ theelepel bakpoeder
==================
2 theelepels pesto (bij voorkeur huisgemaakt)
(binnenkort kom ik met een speciale post over pesto)

Hoe doe ik het?
1. Zet de oven op 200° C.
2. Mix al de ingrediënten behalve de pesto in een kom. Ga door met mixen tot je een gelijkmatig deeg hebt.
3. Maak een bakplaat klaar met bakpapier. Leg het deeg op het bakpapier en bedek het met plasticfolie zodat het dadelijk niet aan de roller blijft plakken. Rol het deeg uit tot je een dunne laag hebt. Je bepaalt zelf de dikte die je wilt hebben.
4. Eenmaal een laag gerold verspreid je de pesto in een dun laagje over het deeg.
5. Zet de plaat in de oven en zet de timer op10 minuten.
6. Neem na 10 minuten de plaat uit de over en snij het deeg in kleinere stukken in het formaat van de crackers die je wilt hebben. Verlaag de temperatuur van de over tot 140° C.
7. Plaats de bakplaat terug in de oven. Voor een knapperig resultaat zet je de timer op nog eens 20 tot 30 minuten. Blijf er wel bij en let op dat het niet te hard gaat.

Geniet van de crackers met Franse kazen, een (tomaten)soep of net als andere crackers met iets anders wat je lekker vindt. Je kunt gemakkelijk varianten maken op deze cracker door andere kruiden of alleen zeezout te gebruiken in plaats van de pesto.

Dit recept is vrij van gluten, suiker. Het is te gebruiken voor het LCHF en Paleo dieet.

 

2 Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.