pirnten printen
Drankjes, Glutenvrij, Lactosevrij, Lunch, Ontbijt, Paleo, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Zonder witte suiker
Laat een bericht achter

Verfrissende smoothie van watermeloen

Verfrissende_smoothie_van_watermeloen

Als het zomer wordt krijg ik altijd trek in rode, sappige, zoete watermeloen. Niet een klein stukje maar veel, heel veel! Deze week maakte ik op een warme morgen een verfrissende smoothie van watermeloen en verse munt.
Waarschijnlijk weet je dat een watermeloen voor meer dan 90% uit water bestaat. Maar wist je ook dat hij vol zit met antioxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen zoals onder andere thiamine, riboflavine, vitamine B6, foliumzuur, magnesium, kalium, zink, koper, mangaan en selenium…….Ik niet! We gaan er niets moeilijks van maken maar we weten in ieder geval dat watermeloen erg goed is om te eten…..hieperdepiep!

Ik houd er van om watermeloen te eten zoals hij is en om me een beetje netjes te gedragen snijd ik hem dan in kleine stukken. Je kan de meloen prima gebruiken in salades gecombineerd met feta kaas, verse munt en zelfs zoute olijven. Dan is het helemaal lekker voor bij de barbecue. Of in plakken snijden en die heel kort op de barbecue leggen.
Als ik voor even genoeg heb gehad van zo’n grote meloen snijd ik de rest in stukken en vries ik de stukken in. Dan kan ik een gezonde meloenslush of meloenijs wanneer ik er zin in heb. Om ijs te maken; doe simpel wat bevroren banaan, wat plantaardige melk of notenboter en de bevroren meloen in de mixer. Laat het een paar seconden draaien en daar is je lekkere ijskoude feestje. En soms wil ik van alles uitproberen en dan komt deze smoothie er uit. Verfrissend maar ook vullend en perfect voor het ontbijt of elk ander moment.
Laten we aan de slag gaan!

Verfrissende smoothie van watermeloen

2 personen

Ingrediënten
250 gr vruchtvlees van een watermeloen
150 gr kokosyoghurt of bij voorkeur plantaardig alternatief
De schil van 1 limoen plus het sap
0,5 tl vanillepoeder of 2 druppels vanille-essence (ik gebruik deze van Spice drops, die koop ik via Unlimited Health)
Een handje verse muntblaadjes
1-2 tl kokosolie (optioneel, maakt het lekker romig en zorgt dat de smoothie een beetje meer vult en geschikt is als ontbijt etc.)

Hoe doe ik het?
1. Snijd de watermeloen uit zijn dikke groene schil en snijd hem in stukken die geschikt zijn voor je mixer. Maak de limoen of citroen en de munt schoon.
2. Doe alle ingrediënten in een mixer en laat hem draaien tot je een romige smoothie hebt.
3. Serveer het in twee glazen en geniet er lekker van!

Dit recept is vrij van (witte) suiker, gluten en lactose (bij gebruik van plantaardige yoghurt).
Het is een vegan-, paleo- en LCHF-vriendelijk recept.

Verfrissende_smoothie_van_watermeloen_closeup

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.