pirnten printen
Kruiden, Smaakmakers, Tastecelebration, Zoete lekkernijen
Laat een bericht achter

Lavendel – lekker mee om te koken!

Lavendel in het eten

Lavendel; een jeugdherinnering; de zomer, sierlijke vlinders, alle schakeringen van blauw en paars en de geur van een stille zomeravond. Wow.Dit is een kruid dat mensen of graag gebruiken in de keuken of juist helemaal niet lekker vinden. En ik vind het heerlijk! De subtiele smaak die soms ook ineens een beetje overdonderend kan zijn combineert uitstekend met chocolade, koekjes en andere lekkernijen.

Mijn liefde voor de smaak van het mooie bloemetje begon een jaar geleden met een Zweeds kookboek. Een recept met lavendel en witte suiker in laagjes waarbij het mengsel weken moest blijven staan in een pot. Alleen al het openen van de glazen pot betekende een onmiddellijke herinnering aan de zomer en de zon. Bakken Italiaanse koekjes heb ik met de uitgelekte suiker en met chocolade gemaakt en dat was fantastisch. Tegenwoordig heb ik nieuwe manieren om lavendel toe te voegen aan mijn eten. Daar komt meestal geen suiker of bloem meer aan te pas maar alleen dingen die min of meer goed zijn voor me.

Ik gebruik de lavendelbloemetjes in zijn geheel of maal ze afhankelijk van wat ik ga maken. Op deze blog vindt je zowel chocolade ballen als huisgemaakte chocolade met lavendel. Je moet het eens proberen, het is zo lekker!
Om een beetje voorzichtig te zijn met de delicate smaak kun je om te beginnen beter een kleinere hoeveelheid gebruiken. Als je eenmaal geproefd hebt kun je nog wat lavendel toevoegen. Want teveel is niet lekker. Dan smaakt je gerecht alsof er parfum in terecht is gekomen. Voorzichtig aan dus, dan wordt het waanzinnig lekker.

Recepten met lavendel:
Chocolate and lavender balls
Fruity desert with lovely mango strawberries and white chocolatesauce
Huisgemaakte chocolade met lavendel (link)

Filed under: Kruiden, Smaakmakers, Tastecelebration, Zoete lekkernijen

door

Sharing the passion for food!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.