pirnten printen
Diner, Geen categorie, Glutenvrij, Groenten, Lactosevrij, Lunch, Paleo, Recepten, Vegan, Vegetarisch
Laat een bericht achter

Snelle pasta met courgette in een romige saus

Quick_pasta_with_courgette_4

Een snelle pasta met courgette in een romige saus is een echte redder in nood! Veel smaak, makkelijk te maken en met verse groenten die je power geven.

Ja, soms kan je echt blij worden van eten! Het is een beetje als vlinders in je buik maar dan net anders. Als je een keer echt geen tijd hebt maar toch iets lekkers wilt maken is dit gerecht er een die je zo blij kan maken!
Om de romige saus te maken gebruikte ik mijn huisgemaakte cashew zure room (link), maar als je alleen yoghurt of een room in huis hebt gaat het ook prima.

Ik rooster de courgette en laat hem minstens een uur op een keukendoek uitlekken. Dat kun je ook al in de ochtend doen als dat je beter uitkomt. Dan ben je voor het diner in 15 minuten klaar.

Het koken van de pasta is in tijd de grootste handeling van dit recept. Wil je daar wat extra vaart in hebben kun je ook kiezen voor spiralized groenten.
En mocht er van dit gerecht wat overblijven doet dat het goed op de boterham van de volgende dag. Mmmm.
Laten we aan de slag gaan!

Quick_pasta_with_courgette_Quick_pasta_with_courgette_1

Snelle pasta met courgette in een romige saus

Voor 1 persoon
Ingrediënten
Genoeg pasta voor 1 persoon
1,5 courgette + ½ tl zout
wat olie voor het bakken
2 sjalotten
1 teen knoflook (optioneel)
Iets meer dan 2 tl verse of gedroogde tijm
½ dl gehakte verse peterselie
3-4 el cashew zure room
Zout en vers gemalen zwarte peper
Een paar el kookwater van de pasta om, indien nodig, de saus te verdunnen
———————–
Voor het serveren;
Olijven
Een handje cherrytomaten
Avocado (optioneel)
Nog meer peterselie (optioneel)
Citroenschil en het sap van een halve citroen (optioneel)
Raw parmezaan of geroosterde pompoenpitten (optioneel)

Hoe doe ik het?
1. Voorbereiding; Rasp de courgette grof . Sprenkel zout op en leg de geraspte courgette op een keukendoek op een bord. Vouw de randen van de doek over de courgette om te voorkomen dat het uitdroogt. Laat de courgette zo minstens 1 uur staan.
2. Bereiding; Breng het water voor de pasta aan de kook. Hak de peterselie en snijd de ui. Bereid de andere groenten voor zoals tomaten of avocado. Zet dit opzij tot het serveren.
3. Bak de uien zacht (inclusief de gesneden knoflook) op een laag vuur in een bakpan met wat olie.
4. Voeg de geraspte courgette toe aan de uien in de bakpan en bak een paar minuten op hoog vuur. Voeg de tijm, gehakte peterselie, zout en peper toe. Doe daarna de cashew zure room er bij en roer voorzichtig. Gebruik indien nodig een deel van het kookwater van de pasta om de saus makkelijker te roeren. Zorg ervoor dat alles heet is, maar voorkom dat het meer dan een paar minuten kookt. De courgette moet nog een beetje bite hebben als het klaar is.
5. Giet de pasta af in een vergiet en roer het samen met de saus. Garneer met de gesneden groenten, olijven, peterselie en doe er wat geraspte citroenschil en citroensap bovenop. Genieten!

Dit recept is vrij van lactose, gluten, soja en geraffineerde suiker mits dat ook het geval is met de pasta die je kiest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *