pirnten printen
Drankjes, Raw, Recepten, Vegan, Vegetarisch
commentaar 1

Review van de Optimum 700 advance slow juicer en een groen sap van palmkool

Cavalo_nero_juice

Enkele weken geleden kreeg ik een review van de Optimum 700 advance slow juicer. Na een paar weken experimenteren met de machine ben ik klaar om je mijn eerste bevindingen te vertellen; een korte evaluatie met natuurlijk ook een klein recept voor een mild, groen sapje. Bij dit verhaal vind je ook een kortingvoucher voor als je zelf aan de slag wilt met deze geavanceerde sapcentrifuge.

Ik had eigenlijk niet zoveel ervaring met een juicer. Eigenlijk kocht ik vaak sappen, ook tijdens het uitgaan en dacht ik vaak aan het maken van mijn eigen sappen. Als blogger krijg je soms de kans om iets uit te proberen. En die kans heb ik aangegrepen.

Allereerst een paar dingen die ik je kan aanraden als je gaat beginnen met ‘juicen’. Ik heb ze zelf net uitgevonden:

  1. Zet je sapcentrifuge niet in een kast want dan pak je hem veel minder gemakkelijk;
  2. Neem niet te veel ingrediënten tegelijk maar begin met simpele sapjes. Dan krijg je pure smaken. Later kun je gemakkelijker met smaak gaan spelen.
  3. Maak de zeef even schoon met water als je meerdere sappen met dezelfde zeef wilt maken. Je hoeft dan niet het hele apparaat tussendoor uit elkaar te halen. Dat scheelt tijd.
  4. Leer de sappen stap voor stap drinken. En niet alles hoeft meteen perfect te zijn.
  5. Juicen is een mooie manier om extra groente aan je eetpatroon toe te voegen. Vanwege de groene smaak kan het verleidelijk zijn om ook veel fruit te gebruiken. Hoe meer groente, hoe beter. Een sapje is supergezond als het voor 70-80% uit groente bestaat maar jij maakt natuurlijk jouw keuze.

Wat zijn mijn ervaringen met de Optimum 700 advance slow juicer?

Filters
De sapcentrifuge bestaat uit 3 verschillende filters die het mogelijk maken om werkelijk van alles sap te maken. Met de grove zeef kun je sap maken van zacht fruit en groente zoals aardbeien en tomaten. Met de fijne zeef maak je alle sappen van groenten, groene bladeren en hard fruit. Daar zitten meer vezels in en met deze zeef krijg je dan een mooi glad resultaat. Als derde en laatste is er de homogeniserende zeef waarmee je droog en hard voedsel zoals amandelen en zelfs koffiebonen kunt malen. Je kunt hiermee ook een mooie creme maken.

Een brede opening
Ik lees wel eens reviews van andere juicers en daar praat men altijd over het belang van een grote vulopening. Ik heb nu ontdekt wat dat betekent. Jeetje joh in de opening van deze juicer duw ik gewoon een paar appels naar binnen zonder ze te snijden. Dat scheelt echt een hoop werk.

Het geluid
Een ander belangrijk punt is het lawaai dat blenders of sapcentrifuge maken. Het maken van notenboter met mijn high speed blender om 7 uur in de ochtend is niet waar mijn buren op zitten te wachten. Maar met deze juicer? Je hoort hem bijna niet! Zelfs bij het maken van de notenboter hoor je nauwelijks iets. Een hele opluchting voor mij, mijn man en de buren natuurlijk. Want ik houd er van om soms vroeg in de morgen al wat ingrediënten te maken.

De pulp
Natuurlijk heb je voor het maken van een sap groenten en/of fruit nodig. De hoeveelheid die je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid vocht die er in zit. Dat is bij komkommer en appels natuurlijk veel maar bij verschillende soorten kool of venkel weer minder. Ik was verbaasd toen ik zag hoe weinig pulp (harde stof) er uiteindelijk over blijft. Het apparaat haalt het laatste restje vocht overal uit. En ik heb natuurlijk liever veel sap dan afval.

Het schoonmaken
Ik zag een beetje op tegen het schoonmaken van het apparaat. Ik heb meer van die apparaten met allerlei onderdelen die steeds schoon moeten en daarnaast een hekel aan (veel) afwassen. Ik zal niet zeggen dat je weinig of niets hoeft schoon te maken na het gebruik van dit apparaat. Maar als je het een beetje weet kost het helemaal niet zo veel tijd. En daarbij kun je jezelf geweldig helpen door de spullen altijd meteen schoon te maken. Dan is het zo schoon.

De montage
Lees de gebruiksaanwijzing. Ik was natuurlijk weer zo slim om zonder boekje aan de gang te gaan. Beetje dom! Dan wordt het een puzzel en een half uur zweten. Maar als je de aanwijzingen volgt ben je zo klaar. Ik heb er een routine van gemaakt om hem meteen na gebruik weer helemaal startklaar te maken. Daardoor neemt hij minder ruimte in en is altijd klaar om wat lekkers te maken.

Totale indruk
Het kostte me wat tijd om te wennen aan het maken van sappen (en aan de juicer natuurlijk) maar nu vind ik het heel fijn om te doen. Als je ook in een nieuwe wereld van sappen en smaken wilt stappen moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Met simpele dingen beginnen en dan langzaam alle mogelijkheden proberen die het apparaat te bieden heeft. Er zal echt een nieuwe wereld voor je open gaan.

Froothie_optimum_slow_juicerGroen sap van palmkool

Ik ben gek op palmkool (of cavalo nero)! Het heeft zo’n verfijnde smaak. Veel milder dan andere soorten kool maar met alle goede dingen er in. Dus die kool hoort thuis in mijn eerste groene sap. Het recept dat je hieronder vindt is een milde versie van een groen sap. Maar als je er toch iets zoets in mist doe je gewoon nog een lekker appeltje in de fruitpers.
Laten we aan de slag gaan!

Cavalo nero sap

Ingrediënten
5 bladeren van Cavalo nero (schoongemaakt en heel bewaard)
1 komkommer (schoongemaakt en in stukken van ongeveer 5 cm)

Hoe doe ik het?
1. Zet de sapcentrifuge klaar: monteer de juicer met de fijne zeef, plaats de pulp en sap container. Sluit de slimme kap voordat je begint. Sluit hem aan.
2. Doe de koolbladeren een voor een in de invoer. Als dat klaar is, voeg je de stukjes komkommer toe.
3. Open de slimme cap en vang het sap op. Giet het in een mooi glas. Doe indien gewenst, wat ijsblokjes bij het sap. Dit zal een minder ‘groene’ smaak geven.
4. Reinig je sapcentrifuge meteen.
Geniet er van!

Inmiddels heb ik de smaak van het juicen met de Optimum 700 advanced cold press juicer letterlijk te pakken en zal je binnenkort meer lekkere sap-recepten van me zien.

Feiten
Naam Optimum 700 advanced cold-press juicer
Merk Froothie
Functie cold-press juicer

Als je ook een Optimum 700 advanced juicer wilt hebben met 20 euro korting kun je de hierna volgende code invullen tijdens het bestellen op www.froothie.nl 
Er is hiervoor een invulveld in de winkelwagen. De code is IB-Optimum-Juicer-20.

Dit bericht is geschreven in samenwerking met Froothie. De bevindingen en gedachten zijn echter helemaal van mijzelf.

1 Commentaar

  1. Pingback:Supersap van verse venkel en gember

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.