pirnten printen
Drankjes, Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo, Raw, Recepten, Vegan, Vegetarisch
Laat een bericht achter

Supersap van verse venkel en gember

powerjuice_med_fankal_och_ingefara

Elk seizoen heeft zijn charmes zoals nu de herfst met de prachtige kleuren en mooie luchten. Tijd voor een supersap van verse venkel en gember. Heerlijk en wie weet helpt het je ook om een verkoudheid of griepje de baas te worden.

De smaak is geweldig en best wel pittig door de gember die er in zit. Je kan zelf kiezen hoe sterk je dat wilt hebben. Zelf doe ik er graag veel gember in en dan gebruik ik de sap om er uren aan te nippen. De venkel zorgt voor een heerlijk anijseffect dat perfect samen gaat met de smaken van de gember en de appel.
Ik gebruik het ook op dagen dat koffie niet zo lekker valt. Dan krijg ik mijn energieprikkels uit deze supersap. Zullen we het eens proberen?

fennel_closeup

Supersap met verse venkel en gember

Ingrediënten
2 kleine appels
1-2 verse venkel (bol)
1-3 cm gember

Hoe doe ik het?
1. Bereid eerst de groente en fruit voor. Spoel alles goed en snijd lelijke vlekken en plekken weg. Snijd de groenten en fruit daarna in kleinere stukken.
2. Zet de sapcentriifuge in elkaar. Als je, zoals ik, de Optimum 700 Advanced gebruikt, neem je de fijne zeef voor groenten met meer vezels.
3. Begin met de gember en venkel en eindig met de appels. Zo begin je met de wat grovere vezels waardoor je het maximale aan sap uit de groenten en fruit haalt.
4. Doe alles zo kort mogelijk voor het opdienen zodat het supervers is..
5. Maak de centrifuge meteen schoon zodat hij meteen weer klaar is voor de volgende superactie.
Geniet er van!

Dit recept is vrij van suiker, gluten en lactose.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *