pirnten printen
Diner, Geen categorie, Glutenvrij, Groenten, Lactosevrij, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Voordelig koken
Laat een bericht achter

Bolognese met Beluga-linzen en rode wijn

Bolognese_met_belugalinzen

Vandaag maak ik een bolognese met Beluga-linzen en rode wijn, heerlijk te combineren met lekkere pasta’s of zachte tortillas en guacamole.
Gebruik een goede rode wijn want dat zal de smaak van de linzen naar ongekende hoogte brengen.  

De linzen hebben wat tijd nodig om te koken maar verder zorgt dit stoofgerecht helemaal zelf voor een geweldige smaak. Je kunt het ook goed invriezen en bewaren voor als er drukke dagen aankomen. En de smaak wordt bij het bewaren van een stoofgerecht alleen maar beter.

Allerlei kanten op!

Als je combineert met een pasta kun je er ook wat gremolata bij doen (fijngehakte knoflook, peterselie en citroenschil) en wat zoute olijven voor een echt Italiaans tintje.
Als je op zijn Mexicaans gaat kun je zelfgemaakte tortilla’s gebruiken met guacamole, geraspte kaas, zure room en verse koriander. Je kunt dus allerlei kanten op.
Laten we aan de slag gaan!

Bolognese_met_belugalinzen_2

Bolognese met Beluga-linzen en rode wijn

Voor 2-3 personen

Ingrediënten
1 gele ui, fijngehakt
1 teentje knoflook (bij voorkeur gerookt!)
160 gr Beluga-linzen
1 blik (425 ml) cherry tomaten of geplette tomaten van goede kwaliteit
2 dl rode wijn van goede kwaliteit
1 tl bouillon poeder (bij voorkeur zelfgemaakte, zie link)
2 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde oregano
1 tl gerookte paprikapoeder
Zout en (versgemalen) peper
Een paar druppels Tabasco
Wat water om te kunnen verdunnen

Hoe doe ik het?
1. Pel en snipper de ui. Bak de ui op een laag vuur tot hij glazig is samen met de gehakte knoflook.
2. Voeg de linzen, wijn, bouillonpoeder en de tomaten toe. Laat het plm. 30 min. koken tot de linzen erg zacht zijn. Verdun met water als dat nodig is om aanbranden te voorkomen
3. Voeg de kruiden toe en breng alles aan de kook. Laat het nog 10 minuten koken en serveer het dan.

Dit recept is vrij van gluten, lactose, melkeiwit en geraffineerde suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.