pirnten printen
Geen categorie, Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo, Recepten, Vegan, Zoete lekkernijen, Zonder witte suiker
Laat een bericht achter

Vegan rabarber- en vlierbloesempannacotta met aardbeien

Vegan_rabarbe_en_vlierbloesempannacotta_met_aardbeien_closeup

Vandaag is niet zomaar een dag; vandaag is het mijn verjaardag. En ook al vier ik het niet groots, ik wil toch genieten van lekker eten (alsof ik dat niet altijd doe!) Voor vandaag heb ik een vegan versie gemaakt van een romige pannacotta; een vegan rabarber- en vlierbloesempannacotta met aardbeien.

Het leuke van het hebben van je verjaardag aan het einde van mei is dat het vaak mooi weer is. Maar ook de nieuwe seizoen groenten en –fruit komen dan weer. De eerste die uit de grond komt is de zure rabarber. De vlierbloesem en de aardbeien komen er snel achteraan. En ik had zin om daar een lekkere combinatie van te maken!

Pannacotta is van oorsprong een verrukkelijk Italiaans dessert gemaakt van gekookte room, suiker en kruiden. Met gelatine wordt het stevig gemaakt. Als je een vegan versie maakt moet je dus vervanging zoeken voor de room en de gelatine. In mijn versie zijn daarom cashewnoten gebruikt om de room de vervangen en met kokosolie vervang ik de gelatine. De kokosolie doet zijn verstevigende werk na een paar uur in de koelkast. Je moet voor jezelf uitvinden met welke hoeveelheid kokosolie je wilt werken voor een stijver of losser resultaat. Zelf houd ik van romig maar jij kiest voor jezelf. Laten we aan de slag gaan!

Rabarber- en vlierbloesempannacotta met aardbeien

5 kleine schaaltjes

Ingrediënten
1 dl rauwe cashewnoten
2 el geurloze kokosolie
1 tl vanillepoeder
2 el geconcentreerde vlierbloesem limonade (Ik had nog zelfgemaakte limonade van vorig jaar maar je kunt het ook kopen in de biologische supermarkt. Controleer de hoeveelheid suiker wanneer je het koopt!)
60 gr verse rabarber, schoongemaakt en ontveld
80 gr cashew melk

Garnering
150 gr verse aardbeien
4 el geconcentreerde vlierbloesemlimonade
Een handje verse munt

Hoe doe ik het?
1. Mix de ingrediënten (niet voor de garnering) in een high-speed mixer tot je een gladde mix hebt.
2. Verdeel het mengsel over 5 kleine schaaltjes. 3 centimeter hoog is voldoende omdat het een nogal zwaar dessert is!
3. Zet de schaaltjes ongeveer 4 uur in de koelkast. Je kan dit natuurlijk ook al een dag eerder voorbereiden.
4. Garnering: Was de aardbeien en snijd ze in dunne plakjes. Doe ze in een aparte kom en giet de vlierbessenlimonade er bovenop.
5. Scheid de muntblaadjes van de harde stengels. Rol de blaadjes op en snijd ze in dunne plakjes. Als je klaar bent, doe je ze bij de aardbeien. De munt en de aardbeien samen even voorzichtig omscheppen.
6. Laat het 5 tot 10 minuten marineren.
7. Als je klaar bent om het te eten verdeel je de aardbeien inclusief de vloeistof en munt over de schaaltjes met de pannacotta. Geniet dan van een heerlijk dessert!

Dit recept is vrij van (witte) suiker (afhankelijk van de vlierbloesemlimonade je hebt), lactose en gluten.
Het is een vegan- en paleovriendelijk recept.

Vegan_rabarber-_en_vlierbloesempannacotta_met_aardbeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *