pirnten printen
Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Groenten, Lactosevrij, Lunch, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Voordelig koken
commentaren 3

Knolselderijgratin met witte miso en pindasaus

Celeriac_gratin_with_white_miso_and_peanut_sauce

Ik heb twee lekkere recepten met witte miso voor je gemaakt. Vandaag de knolselderie en zaterdag sluit ik de korte misoreeks af met een feestelijk recept voor gezonde chocoladetruffels. Beide recepten zijn gemakkelijk te maken en ze smaken echt heerlijk. Ik hoop dat je het probeert!Gek eigenlijk; vroeger had ik het niet zo op knolselderij. Het was de groot in mijn koelkast, de smaak vond ik te dominant, lastig te snijden, te lange kooktijd etcetera. Dus redenen genoeg om het niet te eten… Gelukkig ben ik van gedachten veranderd. En omdat ik zeker een keer per week pindasaus maak voor mijn Nederlandse man kwam ik op het idee om dat eens te combineren met knolselderij. En natuurlijk gebruik ik daarbij wat witte miso om de saus een extra rijke smaak te geven!

Laten we aan de slag gaan!

Knolselderijgratin met witte miso en pindasaus
Voor 2 personen

Ingrediënten
1 kleine knolselderij

Saus:
150 gram romige kokosmelk of kokoscreme
100 gram ongezoete pindakaas (mag glad of stukjes knapperige pinda’s bevatten))
10 gram/3 cm verse gemberwortel (geschild)
1 grote teen knoflook
½ – 1 theelepel sambal oelek (of als je wilt meer afhankelijk van hoe heet je het wilt hebben))
15 gram/1 grote tl witte miso

Voor erbij; verse koriander en geroosterde ongezouten pinda’s

Hoe doe ik het?
1. Zet de oven op 180 ° C
2. Was en schil de knolselderij (gemakkelijkste met een mes). Snijd plakken van 1/2 cm en snijd deze in 4 stukken. Doe de knolselderij in een pan en voeg water toe tot de selderij onder water staat. Breng het aan de kook tot het gaar is met een bite.
3. Maak de gember schoon. Voeg alle ingrediënten voor de saus in een mixerschaal (of een pan) en mix tot je een gladde saus hebt.
4. Doe de uitgelekte knolselderij in een ovenschaal en giet de saus er over.
5. Plaats de schaal in de oven gedurende 20 minuten.
6. Serveer het met verse koriander en geroosterde ongezouten pinda’s. Heerlijk als bijgerecht of als zelfstandig gerecht met een grote, groene salade. Geniet ervan!

Dit recept is vrij van gluten, suiker en lactose.
Het is geschikt voor vegans en (niet strikt) LCHF.

Lees meer over de witte miso hier (link).

Knolselderijgratin_met_witte_miso_en_pindasaus

3 Kommentare

  1. Pingback:Heb jij witte miso geprobeerd?

  2. Hoi Isabel, dat ziet er lekker uit zeg! Miso ken ik niet, dus dat moet ik zeker eens proberen. Eens kijken waar ik het bij mij in Bremen kan krijgen.
    En knolselderij, zooooo lekker en veelzijdig. Ik kook er graag mee, eet het op alle mogelijke manieren: friet, puree, rauw, soep … maar in combinatie met pindasaus, daar was ik nog niet op gekomen. Goed idee van je!

    • Hi Conny,
      Bedankt voor je commentaar, het is altijd zo leuk om te krijgen!
      Oh miso is echt “the thing” here at the moment. Het is zo lekker! Moet verkrijgbaar zijn in Bremem ook toch? En knolselderij is echt een topper en inderdaad, je kan alle kanten op met de ding. Dus ook met lekker pindasaus hihi :0)
      Isabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *