pirnten printen
Geen categorie, Glutenvrij, Lactosevrij, Ontbijt, Paleo, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Zoete lekkernijen
Laat een bericht achter

Heerlijke quinoapap met veel lekkers!

Heerlijke_quinoapap_met_veel_lekkers_1

Als je lekker wilt ontbijten en tot de lunch geen trek meer wilt hebben moet je deze heerlijke quinoapap met veel lekkers eens proberen!

 

De truc van dit recept is dat je het de avond tevoren voorbereidt. Je doet de ingrediënten gewoon in een kleine pan en kookt ze tot alles zacht is. Dan giet je het in een kom en die kom gaat in de koelkast. Lekker makkelijk toch!

Ik maak het meestal als ik het diner maak. De pap zorgt verder voor zichzelf en ik heb dan een lekker ontbijt om naar uit te kijken.

Je kunt de pap gewoon lekker koud opeten. De consistentie doet een beetje denken aan een wat romige gekookte rijst maar dan veel lekkerder!
Het is eigenlijk zo lekker dat ik niet wist of ik het nou in de categorie toetjes of de categorie ontbijtjes moest plaatsen.
De combinatie van de zoute pompoenboter, verse munt en wat ahornsiroop samen met de quinoa is echt fantastisch…
Laten we aan de slag gaan!

Heerlijke_quinoapap_met_veel_lekkers_4Heerlijke_quinoapap_met_veel_lekkers_3

Heerlijke quinoapap met veel lekkers

2 porties
Ingrediënten
80 gr volkoren quinoa
2,5 dl (ongezoete) amandelmelk
½ dl water
½ tl grof gemalen kardemom
1 snufje zout
½ tl vanillepoeder

Voor het serveren
Ongeveer ½ dl ongezoete amandelmelk
Ongeveer 1 kop verse bessen, bijvoorbeeld blauwbessen of frambozen
Verse fijngesneden munt
Pompoen en sesamboter (zie recept hier)
Enkele druppels ahornsiroop

Hoe doe ik het?
1. Bereid het de avond tevoren;
Spoel de quinoa een paar keer in heet water in een zeefdoek. Op deze manier haal je de beetje bittere smaak uit de quinoa.
2. Doe de amandelmelk, water, kardemom, zout en vanillepoeder in een kleine pan. Laat het koken.
Voeg de quinoa toe en laat het zachtjes koken gedurende ongeveer 12 minuten of tot het zacht is. Roer het af en toe om te voorkomen dat het verbrand bij de bodem. Voeg zo nodig wat water toe.
3. Giet de gekookte quinoa in een kom en laat het afkoelen. Ik maak het meestal de dag van tevoren en zet de afgedekte kom in de koelkast.
——————
4. Tijd voor het ontbijt!
Neem je kom met de gekookte quinoa. Het ziet er nu heel saai en hard uit maar maak je geen zorgen! Voeg ongeveer ½ dl ongezoete amandelmelk toe en roer tot je een lekkere romige pap hebt.
Giet de quinoa dan in een kom waar je uit wilt eten en garneer het met verse bessen, pompoenboter, fijngesneden munt en een beetje ahornsiroop er bovenop.
Het is tijd om te genieten!

Dit recept is vrij van gluten, lactose en soja.

Heerlijke_quinoapap_met_veel_lekkers_5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *