pirnten printen
Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo, Raw, Recepten, Suikervrij, Tastecelebration, Vegan, Vegetarisch, Zoete lekkernijen, Zonder noten, Zonder witte suiker
commentaren 2

Gezonde chocolade fudge met dadels en Ice chocolade

Deze kerst is anders dan anders voor mij. Het is de eerste kerst zonder mijn vader die eerder dit jaar is overleden. Ik ben vooral in deze tijd veel bezig met herinneringen en ik heb moeite om het normale kerstgevoel in me toe te laten. Gelukkig wordt ik door de kinderen van mijn zus tot de werkelijkheid geroepen en overtuigen me van het belang van onze familietraditie om samen kerstsnoep maken. En natuurlijk moeten we dat doen. Ik zal moeite hebben om ze te weerhouden al te veel suiker te gebruiken maar ik doe mijn best.
Hier zijn twee simpele maar heerlijke recepten voor de zoete trek. Ze zijn niet vrij van koolhydraten maar met erg weinig suiker hoewel ik gedroogde dadels gebruikt heb en wat honing. We maken allemaal onze keuzes en ik heb besloten dat ik me qua eten wat vrijheden ga permitteren deze kerst. In januari kom ik dan wel terug bij mijn goede gewoonten. Ga jij er deze kerst ook van genieten?

Laten we aan het werk gaan!

Chocoladefudge met dadels (veganistisch)
Maakt ongeveer 30 stuks 2x1cm

Ingrediënten
100 gram dadels (bij voorkeur Medjoul dadels)
50 gram hazelnoten of amandelmeel
50 gram gesmolten ontgeurd kokosolie
2,5 lepel (rauwe) cacao
1 klein snufje zout Maldon

Voor de decoratie: geroosterde pompoenpitten en wat cacao

 

 

Lactose free ice chocolate

Lactose free ice chocolate

 

2 Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.