pirnten printen
Smakelijke boeken
Laat een bericht achter

Vegarabia

Vegarabia

Er is iets spannends met het eten uit de Arabische keuken. Het is zo ver van mijn eigen referentiekaders en opvoeding maar o zo interessant. Ik wil er meer van leren, de kruiden en de manier van koken intrigeert me. Vegarabia (Ned. Titel) of New feast (Eng. Titel) is het nieuwste boek op mijn boekenplank over deze specifieke keuken. Ik heb best al wel wat boeken over de Arabische keuken maar toen ik alleen al de omslag van dit nieuw boek zag wist ik dat ik het wilde hebben. Goud en turquoise, kijk maar, prachtig!

Maar reviews gaan over de binnenkant en niet over de buitenkant dus… Het boek belooft vegetarische recepten uit het midden-oosten. Wordt dat waargemaakt?
Dubbel en dwars. Het boek staat vol met lekkernijen van kleine ‘tapas’ tot brood, brunch, soep, ovenschotels en desserts. Allemaal vegetarisch maar er wordt tamelijk veel gebruik gemaakt van melkproducten (labne, zure room, kaas, volle room etc.). Dat voor degenen die melkproducten mijden. De grote misser in het boek vind ik het gebruik van gelatine in diverse gerechten… Oeps…. Vegetarisch?

Maar verder is dit boek fantastisch ! Er worden inspirerende kruiden en specerijen gebruikt en de gerechten worden geïntroduceerd met korte informatieve verhaaltjes. Niet te veel tekst maar precies genoeg om geïnspireerd te raken en anders wordt je dat wel door het mooie fotowerk. Zelfs voor iemand die op zoek is naar inspiratie zonder gluten, minder lactose en koolhydraten is er veel te ontdekken. Ik heb al een to do lijstje gemaakt met dit boek met daarop boter met geblancheerde amandelen; saffraan met sinaasappelwater, wintertaboulé (die ik natuurlijk glutenvrij dus niet met bulgur) en groene bonen met chermoula. Gewoon om mee te beginnen. Je kunt dus binnenkort wat inspiratie uit dit boek van me verwachten met recepten en foto’s.

Vegarabia: vegetarische recepten Uit het Midden-Oosten, ISBN 9789461431240 koop je hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.