Voor het volgende recept werd ik jaren geleden geïnspireerd in een Indonesisch restaurant. Ik heb het gerecht sinds die tijd niet meer geproefd maar mijn smaakpapillen waren de heerlijke smaken nog niet vergeten. Het werd dus een keer tijd om een kopie te maken van die oude smaakherinneringen. Dus nu kun je aan de slag met mijn frisse dessert met kokosmelk, verse bessen en rozenwater
Ik herinner me de dag dat ik het at nog goed. Het was een snikhete dag en we aten met goede vrienden. We hadden een gezellig tafeltje gereserveerd, namen een grote traditionele rijsttafel en eigenlijk hadden we best al veel gegeten. Maar juist op dat soort momenten wordt er iets in mij wakker dat schreeuwt om een lekker zoet toetje. Lekker fout dus.
Het werd een glas met kokosmelk en verse bessen afgemaakt met een scheutje rozenwater. Fantastisch op zo’n warme dag!
Dat rozenwater moet je even leren kennen. Begin met een beetje en dan kun je naar je eigen smaak meer gebruiken. Hier lees je meer over rozenwater.
Laten we aan de slag gaan!
Frisse dessert met kokosmelk, verse bessen en rozenwater
2 personen
Ingrediënten
Dikke kokosmelk plus eventueel wat water om de juiste textuur te krijgen
50 gr bevroren frambozen
1 tl vanille poeder
1-2 tl rozen water (afhankelijk van hoe geconcentreerd het is)
75 gr verse, gemengde bessen in kleine stukjes (zoals aardbeien, frambozen, rode bessen en bosbessen)
100 gr gemalen ijs
Verse munt
Hoe doe ik het?
1. Snijd de verse bessen in kleinere stukjes en zet ze apart.
2. Doe de kokosmelk, bevroren frambozen, rozenwater en vanille poeder in je mixer. Laat het draaien tot het volledig gemengd is en een mooie lichte roze kleur heeft. Kies je eigen textuur. Wil je het kunnen drinken als een smoothie of moet het wat dikker zijn zodat je het met een lepel kunt eten. Door water toe te voegen kies je voor dunner.
3. Doe een beetje van de gemengde bessen in longdrinkglazen of ijscoupes. Doe er wat gecrushed ijs bij en doe daarover de kokosroom. Herhaal dit tot de glazen vol zijn.
4. Doe bovenop wat verse munt en serveer het meteen. En dan proeven. Zo lekker!
Dit recept is vrij van lactose, gluten en suiker.
1 Commentaar