pirnten printen
Geen categorie, Glutenvrij, Lactosevrij, LCHF, Ontbijt, Paleo, Raw, Recepten, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
commentaren 2

Avocado-yoghurt met fruit en geroosterde kokosvlokken

Er zijn dagen dat ik echt niet weet wat voor eten ik zal maken. Dan experimenteer ik soms een beetje en zo kwam ik tot deze avocado-yoghurt. Het is romig met een lekker zuurtje zoals bij gewone yoghurt. En daarnaast vult het lekker. Je kan er lekkere dingen overheen doen zoals granola of een mix van fruit en bessen.

In principe hoef je het niet voor te bereiden. Als je wilt, kun je de cashewnoten al een dag van tevoren in wat water zetten om te weken. Maar zoals ik al zei, ik heb dit recept gemaakt omdat ik niet wist wat ik zou maken en had dus niets voorbereid. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik bij de bereiding mijn high speed blender gebruikt hebt. Als je die niet hebt, mix je de ingrediënten in een keukenmachine en gebruik je een staafmixer om het echt romig te krijgen.

Laten we aan de slag gaan!

Avocado_yoghurt_closeupAvocado-yoghurt met fruit en geroosterde kokosvlokken

Voor 1 persoon

Ingrediënten
Een handje ongebrande en ongezouten cashewnoten
½ avocado, geschild en waarvan de pit verwijderd is
Het sap van een limoen
Een superklein snufje zout
2 theelepels gemalen vanille
2 theelepels ontgeurde kokosolie
2-4 el koud water (afhankelijk van hoe dun je de yoghurt wilt hebben)

Een lekkere afmaker te combineren met de yoghurt zoals granola, fruit, bessen of geroosterde kokosvlokken.

Hoe doe ik het?
1. Doe 2 eetlepels water in de mixer (hierdoor maak je het werk van de messen gemakkelijker)
2. Voeg de andere ingrediënten toe en mix het tot een romige yoghurt
3. Giet het mengsel in een schaal of diep bord en voeg je eigen fruit etc. toe
En dan smullen maar!

Dit recept is vrij van lactose, gluten en suiker en geschikt voor raw food, LCHF, paleo en vegan.

 

2 Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.