pirnten printen
Glutenvrij, Lactosevrij, Raw, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Zoete lekkernijen
commentaren 2

Chocolademousse met mango

chocolademousse_with_mango

Jongens, jongens, dit is lekker! Mmmmmm!
Lekker voor elke dag, misschien zelfs als ontbijt… Vandaag serveer ik een chocolademousse met mango.

Romig, rijk aan chocolade en ook nog goed voor je. Maar zelfs als het niet gezond was zou ik deze mousse eten denk ik. De mango heeft een frisse toon en balanceert de ‘groene smaak’ van de avocado die er in verwerkt is.

Als het je niet lukt om rauwe cacao te vinden kun je dit recept ook maken met cacaopoeder maar dan zal de smaak iets anders worden. Verder zitten er geen lastig verkrijgbare ingrediënten in. Alles kun je bij de dichtstbijzijnde supermarkt kopen. Zorg wel dat je mooie en rijpe avocado en mango krijgt.
Mijn verlangen naar chocolade is vandaag niet te stuiten dus we gaan meteen beginnen!

chocolademousse_with_mango_2

Chocolademousse met mango

Ingrediënten
4 geweekte Medjoul dadels
1 / ~ 100 gr rijpe avocado
½ /~ 160 gr rijpe mango
2 tl / 25 gr geurloze kokosolie
5 el / ~ 40 gr rauwe cacao
½ tl vanillepoeder
Een snuf zout
~ 4 el van el plantaardige melk (zoals ongezoete cashewnoten-, amandel- of hazelnoot-melk) of neem 50/50 van het inweekwater en de plantaardige melk. De hoeveelheid hangt af van hoe gemakkelijk het is om de mousse te mengen.)

Hoe doe ik het?
1. Ontpit de dadels en week ze ongeveer 30 minuten.
2. Neem de dadels en knijp het grootste deel van het inweekwater er uit en bewaar het water. Zie de opmerking in de lijst van ingrediënten!
3. Smelt de kokosolie au bain marie of in de magnetron. Schil de avocado en mango en snij het in kleinere stukken. Doe het in een hoge mixerkom. Doe de overige ingrediënten er bij in dezelfde schaal.
4. Mix alles met een staafmixer tot je een soepele en donkere chocolademousse hebt. Eventueel verdunnen met plantaardige melk of een combinatie van plantaardige melk en weekwater zodat de mousse gemakkelijker mengt.
5. Giet de afgewerkte mousse in een kom, dek het goed af en plaats het in de koelkast om de smaken te laten mengen.
6. Geniet van je mousse met enkele knapperige, misschien geroosterde hazelnoten of pecanoten. De mousse kan ongeveer 3 dagen worden bewaard in de koelkast.

Mocht je genoeg krijgen van de mousse (niet voorstelbaar) maak je er in de blender gewoon een chocolademilkshake van. Gewoon mousse in de blender doen, wat plantaardige melk er bij, goed mengen en klaar is Kees.

Dit recept is vrij van lactose, gluten en geraffineerde suiker.

Als je toch liever een meer traditionele en super eenvoudige chocolademousse zou willen maken, klik hier!

2 Kommentare

  1. Helma Schuldink says

    Hoi Isabel ,je hebt het helemaal gevonden! Zo gaaf, en wat een heerlijke recepten en deze foto is echt een voorbeeld van jouw prachtige fotografie en vormgeving. Ik wacht met smart op jouw eerste kookboek :). Ik ben fan!!

    Hartelijke groet,
    Helma

    • Hoi Helma, wat leuk dat je mij heb gevonden en wat fijn om te horen dat je een fan ben. Dat maakt mij echt blij!
      Je weet maar nooit met die kookboek… “wink, wink”

      Hartelijke groeten terug!
      Isabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *