pirnten printen
Glutenvrij, LCHF, Recepten, Suikervrij, Tastecelebration, Voordelig koken, Zoete lekkernijen, Zonder witte suiker
commentaren 3

Hemelse pure chocolademousse

Heavenly_bitter_chocolate_mousse

Tijdens de feestdagen of andere gelegenheden is het leuk om een grand dessert te maken. Maar ook is het fijn als je wat tijd aan je gasten kunt besteden. En dan is het handig als je al iets van tevoren kan maken wat niet al te veel werk is en niet te veel kost. Ik heb de oplossing voor je; een rijke hemelse bittere chocolademousse. En als bonus, er zit nauwelijks suiker in enis volledig in overeenstemming met LCHF.De rijke smaak van echte pure chocolade in combinatie met heerlijke frambozen en knapperige hazelnoten. Krijg je al zin in een feestje?
Hoe donker de chocolade moet zijn hangt af van hoe moedig jij en je smaakpapillen zijn en natuurlijk ook die van de gasten. Ik ga meestal voor 85 – 90% dark chocolate als ik het voor mezelf maak maar bedenk dat het wel erg bitter wordt naarmate het percentage hoger wordt. En een hoger percentage chocolade betekent ook minder suiker. Thuis houden wij van bitter maar misschien wil jij wat voorzichtiger beginnen. Neem dan een lager percentage, bijvoorbeeld 70%.

Laten we aan het werk gaan!

Het onderstaande recept is bedoeld voor 4 personen maar wanneer je werkt met 90% pure chocolade zul je waarschijnlijk genoeg hebben voor 6 personen omdat de mousse dan wacht machtiger wordt. En dan eet je er meestal minder van.

Ingrediënten
100 gram donkere chocolade (70 – 90% jij beslist)
2 eidooiers
½ theelepel gemalen vanille
3 dl slagroom
verse frambozen, slagroom en geroosterde en gehakte hazelnoten als decoratie.

Hoe doe ik het?
1. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat het afkoelen terwijl je de slagroom klopt.
2. Klop de room luchtig maar absoluut niet stijf! Voeg het vanillepoeder aan de room toe en meng het voorzichtig.
3. Scheid de eieren en klop de eidooiers in een aparte kom. Bewaar het eiwit goed afgedekt in de koelkast voor later.
4. Meng de eidooiers met de chocolade. Als de chocolade te warm is, zullen de eidooiers te snel verstijven en krijg je brokken in je chocolade. Als dit gebeurt, voeg dan een kleine hoeveelheid koude niet geklopte slagroom toe en meng het met een spatel tot een gladde massa.
5. Voeg de slagroom beetje bij beetje aan de chocolade toe met een spatel.
6. Wanneer alles gemengd is kunnen kleine porties in schaaltjes gedaan worden. Daarna gaan de schaaltjes in de koelkast voor minimaal 2 uur.
7. Serveer de mousse met wat geklopte slagroom er op en wat verse frambozen. Als extra kun je dan de geroosterde en gehakte hazelnoten er bij doen.
Geniet van je feestje!

 

 

3 Kommentare

  1. Pingback:Chocolademousse met mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *