pirnten printen
Geen categorie, What's cooking?
Laat een bericht achter

What’s cooking op dit moment?

Landje_van_de_boer_4

Hej!

Terwijl het lekker zomer aan het worden is wordt het ook lekker druk in mijn kookleventje. Er gebeurt iedere week wel iets nieuws en dat maakt het bloggersleven leuk. Tijd voor een update!

Mandelmanns kookboek
Afgelopen week is de vertaling van Mandelmanns Kookboek op de markt gebracht in Nederland. Best leuk om de Hollandse versie in mijn hand te hebben en door de 50.000 woorden die ik vertaald heb heen te bladeren.
Het is net als het Zweedse origineel een juweeltje geworden. Ben ik best een beetje trots op!
Ik heb de Nederlandse release van het boek in Zweden gevierd met de auteurs Marie en Gustav Mandelmann door ze hun eerste Nederlandse boek te brengen en Nederlandse tulpen. Het werd een heel gezellig weerzien op hun boerderij in Djupadal.

cactus_mandelmanns_kookboek0217.indd

Skånes Foodfestival
Begin juni, als overal in Europa de festivals losbarsten, ben ik geboekt voor het Skånes Food Festival in Zweden. Ik geef er maar liefst 4 workshops!
Het festival is een combinatie van proeverijen, presentaties van bedrijven uit de food sector met daarnaast een groot programma met workshops door professionals.
Tout smulgraag Skåne (want ze eten daar graag goed!) komt zich een pinksterweekend lang verlekkeren.
Ik doe een aantal kookworkshops maar ik maak ook een klein uitstapje met een workshopje foodstyling voor Instagrammers. Zo zijn de pinksterdagen weer gevuld!


Winter-workshopprogramma komt er aan
In de zomermaanden doe ik het rustig aan met kookworkshops want veel mensen hebben dan net als ik vakantie.
Begin juli heb ik nog twee workshops in Zweden (in het Zweeds) en in juni doe ik er een paar in Nederland rond het Mandelmann boek thema.
Maar na de zomer barst ik weer los met een nieuw programma voor de nazomer, herfst en winter.

Landje van de boer
Een verschil tussen Zweden en Nederland is dat ze in Zweden met weinig mensen op heel veel land leven en in Nederland met heel veel mensen op weinig land leven. Dat heeft zo zijn invloed op het tuiniergedrag.
Al mijn vrienden in Zweden die wonen op het Zweedse platteland in huizen met een paar voetbalvelden grond er omheen.
En in Nederland hebben de meeste van onze vrienden nauwelijks een tuin. Voor mensen uit de stad zijn er soms plekken waar ze toch lekker kunnen tuinieren.
Een van die plekken is ‘ Het landje van de boer’ in Bloemendaal en ik ben daar eens gaan kijken.
Met allemaal vrijwilligers zorgen ze daar voor een prachtige tuin met zowel groente als bloemen. Met een kas waarin je naast de opkomende gewassen lekkere sappen en koffie kunt drinken. Een heel fijn stukje rust, net buiten de stedelijke bebouwing.
Mijn camera ging er van klikken!

Landje_van_de_boer_2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.