pirnten printen
Bijgerechten, Smakelijke boeken

Mandelmanns kookboek en knoflook-mania!

mandelmanns_koksbok

Eindelijk tijd voor een nieuwe boekbespreking! Het prachtige Zweedse Mandelmanns kookboek en twee recepten uit het boek. Vandaag maken we knoflook-mintolie en een fantastische knoflook crème!

Djupadal is een oude boerderij in het kleine dorpje Rörum, in de streek Österlen in het zuiden van Zweden. De boerderij wordt al vele jaren gerund door Marie en Gustav Mandelmann. Op deze boerderij groeit en bloeit van alles; ook dingen die je niet voor mogelijk houdt.
Van oude Zweedse knolgewassen tot aan exotische vruchten zoals kiwi’s en Sichuan peper (en dat is echt uitzonderlijk in het koude Zweden!). Naast alle groenten en fruit zijn er ook schapen, kippen, varkens, koeien en eenden. Samen creëren ze de selfsupporting boerderij Djupadal.

Dit is het tweede kookboek van het echtpaar Mandelmann, mooi geïllustreerd door dochter Tora en een puur genot om te lezen. Hoewel het boek veel tips bevat voor het kweken van groenten is het zeker ook een zeer inspirerend boek voor degenen zonder tuin of groene handen (zoals ikzelf …).
Het boek is prachtig en persoonlijk geschreven met een vrolijk taalgebruik; speels, positief en enthousiasmerend om meer te willen weten.

Het is bijzonder hoe ze er in geslaagd zijn om een gezellig leestafelboek te maken over selfsupporting. Een leuk feel-good boek met veel mooie recepten maar ook anekdotes en tips.

Knoflook-mania!

Uit het boek heb ik twee recepten geselecteerd die boordevol zitten met knoflook! Vandaag maken we knoflook-mint olie en een heerlijke knoflook-crème. Misschien niet de beste keuze als je een eerste date hebt maar wel onwijs lekker!

Knoflook_mint_olie_mandelmanns_koksbok

Knoflook-mint olie

Fantastisch om te combineren met een linzensalade, langzaam gebakken knolselderij of wat dan ook. Zo fris!

Ingrediënten
2 hele bollen knoflook
2 el olijfolie
Muntolie
1 bosje verse munt
1 dl / 100 ml olijfolie
2 snufjes zout
(peper)

Hoe doe ik het?
1. Verwarm de oven voor op 150 ° C
2. Pel de knoflookbollen en ook elke teen. Doe wat olijfolie op een bakplaat en leg de tenen er in. Rooster de knoflook gedure

Filed under: Bijgerechten, Smakelijke boeken

door

Sharing the passion for food!