pirnten printen
Bijgerechten, Glutenvrij, Groenten, Lactosevrij, LCHF, Lunch, Paleo, Recepten
Laat een bericht achter

Groene asperges met gepocheerde eieren en truffel

Green_aspergues_with_poached_eggs

Gelukkig pasen! Eindelijk worden de dagen langer. Tulpen vinden langzaam hun weg uit de donkere grond en we hopen natuurlijk op een mooie zomer.
Hoe kun je beter de paasdagen en het voorjaar vieren dan met groene asperges met gepocheerde eieren en truffel? Het ziet er elegant uit op de paastafel en de smaak is heel subtiel. Ik weet zeker dat je iedereen aan tafel met dit gerecht kunt verrassen.

Dus, laten we snel aan de slag gaan!

Groene asperges met gepocheerde eieren en truffel
2 personen

Ingredienten
Een (of twee) bosje(s) groene asperges;
4 eieren
1 tl neutral olie
1 tl truffelolie van goede kwaliteit
een paar mespuntjes Maldon zout

Hoe doe ik het?
1. Zet 2 pannen klaar met water. Een grote voor de asperges en een kleinere voor de eieren. Breng de pannen met water aan de kook.
2. Neem een klein schaaltje of potje en bekleed de binnenkant met een stuk dun plasticfolie van plm. 30-40 cm in het vierkant. Laat een paar druppels neutrale olie in het plastic vallen. Smeer de olie een beetje uit met een kwast of met je vingers. Tik daarna een ei en doe het voorzichtig in het plastic. Daarna nog een tipje zout en een paar druppels truffelolie toevoegen.
3. Neem nu de uiteinden van het plastic en knoop het samen op een manier zodat er geen lucht meer bij het ei zit. Knoop er voor de zekerheid nog een laagje plastic omheen zodat er echt geen lucht meer bij kan. Herhaal dit process met de andere eieren.
4. Doe de eieren in het kokende water en zet de kookwekker op 10 minuten.
5. Maak de asperges schoon, snijd de uiteinden (plm. 3-4 cm.) er af en gooi deze weg. Kijk of het water goed kookt en doe de asperges er in. Zorg er voor dat alles onder water is.
6. Kook de asperges ongeveer 4 – 6 minuten afhankelijk van welke bite je lekker vindt.
7. Als de eieren klaar zijn kun je het plastic voorzichtig open snijden. Met behulp van een lepel kun je ze dan boven op de asperges leggen. Als decoratie kan er wat truffelzout overheen.
En nu lekker genieten van dit heerlijke paasgerecht!

Dit gerecht is gluten- en suikervrij. Voor een gerecht zonder lactose, de boter vervangen door een lactosevrij alternatief zoals olie, margarine of notenmelk. 
Dit recept past bij LCHF en Paleo.  

Filed under: Bijgerechten, Glutenvrij, Groenten, Lactosevrij, LCHF, Lunch, Paleo, Recepten

door

Sharing the passion for food!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.