pirnten printen
Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Groenten, Lactosevrij, LCHF, Recepten, Vegan, Vegetarisch
Laat een bericht achter

Heerlijke venkelgratin met amandelfeta

yummy_fennel_gratin_with_almond_feta_closeup

Ik hou van venkel! Zelfs zo dat ik het zo nu en dan eet als ontbijt….. Maar vandaag wordt het een dinergerecht; een heerlijke venkelgratin met amandelfeta. Simpel en niet te versmaden.
Dat je van amandelen feta kunt maken is eigenlijk heel bijzonder…… Maar dat je de kaas ook kunt bruinen zodat hij knapperig wordt is eigenlijk nog meer bijzonder. Het recept is ontzettend simpel. Zo simpel zelfs dat het bijna geen recept is maar meer een klein krabbeltje (die je ook helpt herinneren hoe lekker de combinatie van kaas en venkel is).

Toen ik een eerste post over venkel op Instagram poste kwam ik (gelukkig) er achter dat ik niet de enige foodie ben met een voorliefde voor venkel. Ik vroeg mijn lezers om een reactie en die kwamen er, vaak inclusief lekkere recepten. Ik noem er een paar:

  • gegrilde venkel en venkelgratin met kokosmelk (van @emmajofveus)
  • raw, fijn gesneden met wat druppels olijfolie en zeezout (van @mmmrecept)
  • Geroosterde venkel met sinaasappel (van @wizardres)
  • Gegrilde venkel (van @confidentcoeliac)
  • Met knoflook gekookte en daarna gegrilde venkel (van @pipinuta)

Leuk om te zien wat foodies allemaal met venkel doen. Als je ook iets wilt vertellen over je venkelliefde schrijf dan een reactie. Dan kan iedereen meegenieten.

Ok, nu het “recept”. Laten we aan de slag gaan!

fennel_cut_open

Heerlijk venkelgratin met amandelfeta

2 personen

Ingrediënten
1 liter water
3 grote venkelknollen
De helft van de amandel feta (zie link)
Olijfolie
Zout en peper

Hoe doe ik het?
1. Verwarm de oven voor op 210 ° C. Kook 1 liter water in een grote pan.
2. Snijd de stengels en de bodem van de venkel weg en ook eventuele bruine vlekken.
3. Snijd de venkel in de lengte in plakken. Het maakt niet uit of de plakken naast elkaar blijven (al is het mooier). Spoel de plakken in een vergiet.
4. Doe de venkel in het kokende water. Laat de venkel koken tot het zo zacht is als je het wilt hebben. Voor mij is dat meestal ongeveer 10 minuten.
5. Doe de zachte venkel in een vergiet en laat het uitlekken. Giet wat druppels olijfolie in een ovenschaal en leg daarop de uitgelekte venkel. en strooi er dan wat peper en zout overheen.
6. Verkruimel de amandelfeta over de venkel en giet er nog wat olijfolie overheen. Zet de schaal met venkel en feta kaas in de oven en laat het ongeveer 10 minuten grillen of tot de kaas goudbruin is.
7. Haal het uit de oven en je hebt een heerlijk onderdeel van je diner. Geniet er van!

Dit recept is vrij van gluten, lactose en suiker.

yummy_fennel_gratin_with_almond_feta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *