pirnten printen
Smakelijke boeken, Vegan, Zoete lekkernijen
Laat een bericht achter

Blenden als een pro + recept zwarte kersen sorbet

Blenden_als_een_pro

Een paar dagen geleden heb ik de hand weten te leggen op een gloednieuw boek ‘Blenden als een pro’. Wat een inspirerend boek!Sinds raw food jaren geleden onderdeel werd van mijn eetcultuur heb ik gedroomd van het krijgen van een superblender of high speed blender. Eentje met zoveel pk’s dat noten verpletterd kunnen worden tot boter in een fractie van een seconde. Helaas is het prijskaartje van zo’n Ferrari onder de blenders er ook naar dus het heeft even geduurd voor ik zoiets moois in huis had. Enkele maanden geleden heb ik door toeval en geluk beslag kunnen leggen op een mooie high speed blender. Ik ben namelijk dol op mijn smoothies, rauwe tomatensauzen, pesto, soepen die ik er mee maak.

Ik deel bijna dezelfde ervaring als de schrijver van het boek. Ik heb jaren gedacht dat er niets mis was met de keukenblender die ik had. Die mixte goed, hakte en raspte van alles dus wat had ik verder nodig. Maar sinds de high speed blender in mijn keuken staat snap ik eigenlijk pas wat ze bedoelden met smakelijke groene smoothies gemaakt met groene kool. Ik hoef geen harde stengeltjes meer te kauwen maar kan het nu gewoon slurpen. Geweldig!
Dus ik heb het licht gezien. Ik weet nu wat zo’n fantastische mixer kan doen maar toch was dit boek een ware eye-opener. Met de 40 recepten voor ontbijt, lunch, diner en dessert laat dit boek echt de breedte zien van welke mogelijkheden je allemaal hebt. De instructies zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen en de gebruikte ingrediënten zijn gemakkelijk overal te krijgen. Vaak met spannende smaakcombinaties.
Veel recepten zijn ook vegan of er wordt een alternatief genoemd waardoor je het gerecht toch vegan kan maken. Sommige gerechten zijn gezond en sommige zijn dat wat minder, net als het leven. Ik geloof dat we dat balans noemen.
Het eerste wat ik probeerde was een gladde saus met boerenkool. Intens groen en met veel smaak. Dat bleek heel goed samen te gaan met een spiralized courgette pasta.
Het volgende wat ik ga proberen is de Mexicaanse chocolade sorbet en de pindasaus met zwarte thee.
Ik heb ook een simpel recept geprobeerd met kersen en amandelsorbet en dat wil ik graag met jullie delen.

Laten wij aan de slag gaan!

Ingrediënten
Sap van 1 grote sinaasappel (125 gr.)
500 gram bevroren zwarte kersen
90 gram suiker (Dat zou ook kunnen met kokossuiker of agave. Zelf heb ik de suiker weggelaten en vervangen door 2 druppels vanille-extract)
½ tl amandelessence

Hoe doe ik het?
1. Pers het sap uit de sinaasappel
2. Doe het sap in de blender met alle andere ingrediënten. Begin met mixen. Het kan zijn dat je af en toe moet stoppen om de ingrediënten naar beneden te drukken.
3. Stop met mixen als er nog een beetje structuur van de vruchten zichtbaar is.
4. Doe het mengsel in een schaal die in de vriezer past en laat het vriezen voor minimaal 4 uur en maximaal 4 dagen.
5. Ik serveerde mijn sorbet met droog-geroosterde amandelen en kokos en chocoladesaus (hier de link naar het recept)
Zie wat voor een prachtige kleur het heeft! Geniet er van.

(NL) Blenden als een pro ISBN 9789461431394 kunt je hier kopen

zwarte_kersen_sorbet

 

Filed under: Smakelijke boeken, Vegan, Zoete lekkernijen

door

Sharing the passion for food!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.