pirnten printen
Glutenvrij, Lactosevrij, Lunch, Recepten, Salades, Vegan, Vegetarisch
Laat een bericht achter

Veggie Reuben sandwich a la’ Isabel

Reuben_macka_a_la_Isabel

Op dit moment ben ik in een soort zuurkoolmodus. Ik denk er bijna elke dag aan als ik plan wat we eten! Daarom maak ik vandaag mijn eigen versie van de klassieke Reuben sandwich.

Volgens het originele recept is een Reuben sandwich gemaakt van zuurdesembrood, pastrami, ingelegde komkommer, gesmolten kaas, zuurkool en een Russische dressing met mayonaise, ketchup, Worchester-saus, bieslook, mierikswortel en andere lekkere dingen.
Er zijn verschillende verhalen over hoe de Reuben sandwich werd uitgevonden en zijn naam kreeg maar zeker is dat hij populair is in de hele wereld. Bijna iedere keuken heeft er zijn eigen versie van en daarom heb ik er nu ook een!

Een veggie versie van de Reuben sandwich?

Om een lekkere veggie versie van deze klassieker te maken moest ik een paar dingen veranderen. De pastrami verruilde ik voor gerookte tofu die ik erg knapperig bak en de mayonaise maak ik eenvoudig met aquafaba (kikkererwtenwater). De kaas heb ik gewoon overgeslagen want ik vind geen van de vegetarische kazen goed genoeg…

Als je van zuurkool houdt is dit recept een absolute must om te proberen, het is zo onwijs lekker!

Veggie_Reuben_sandwich_a_la_Isabel_2

Veggie Reuben sandwich a la’ Isabel

Voor twee personen
Ingrediënten
2 sneetjes lekker brood, bij voorkeur zuurdesem (ik kies mijn eigen levainbrood met wilde gist)
100 gr gerookte tofu
6 plakjes ingelegde komkommer
90 gr zuurkool, goed uitgelekt in een zeef
3 el aquafaba mayonaise (sla gewoon de knoflook over in dit recept voor aïoli)
1-2 tl fijn geraspte mierikswortel (ik gebruikte het uit een potje, als je verse mierikswortel gebruikt, probeer het dan eerst omdat het pittiger is)
½ tl hele komijnzaadjes
Een snufje zout en eventueel wat gemalen witte peper
—————–
½ appel met veel zuur en een beetje zoet
Wat bladpeterselie

Hoe doe ik het?
1. Meng de mayonaise met de geraspte mierikswortel en de hele komijnzaadjes in een grote kom. Breng het op smaak met zout.
Voeg de uitgelekte zuurkool toe en roer goed zodat alles goed bedekt is. Indien nodig op smaak brengen met meer mierikswortel, zout en eventueel wat witte peper. Houd in gedachten dat je een nogal uitgesproken smaak moet hebben om te concurreren met de gerookte tofu.
3. Snijd de gerookte tofu in dunne plakjes.
Bak de plakjes tofu in een royale laag olie tot ze aan beide kanten knapperig zijn en een mooie bruine kleur hebben. Als je klaar bent, laat je de tofu op keukenpapier uitlekken om overtollige olie te verwijderen.
4. Maak de pan schoon en doe de sneetjes brood in de bakpan. Roer op vrij hoog vuur totdat het brood aan beide kanten goudkleurig en krokant is. Als je klaar bent leg je het brood op keukenpapier zodat overtollige olie verdwijnt.
5. Snijd de appel in dunne plakjes.
6. Tijd om de sandwich te assembleren; Doe een lekkere hoeveelheid zuurkoolsalade op elke snee brood. Leg de knapperige tofu erop en voeg de schijfjes appel en wat peterselie toe. Klaar!

Dit recept is vrij van gluten * en lactose (* afhankelijk van welk brood je kiest).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.