tastecelebration.nl
Vegan risotto met koolraap, gemarineerde ui en facon
Ik ben weg van risotto! Het moet een beetje romig zijn met een harde kern, zacht, rijk en smeuïg. Er is alleen een probleem. De rijst. Ik probeer in mijn eten zoveel mogelijk koolhydraten en nog wat zaken zoals bijvoorbeeld lactose te vermijden. Ik moet daarom vaak in nieuwe oplossingen denken. Maar dat is ook een uitdaging.Mijn romige oplossing is: een risotto gemaakt met koolraap. Daarbij hartige gistvlokken (voedingsgist) als vegan alternatief voor Parmezaanse kaas. De vlokken zijn gemaakt van gedeactiveerd gist en nogal populair onder vegetariërs en veganisten vanwege de nootachtige, kaassmaak. Meestal gebruik je het om er een klaargemaakt gerecht mee te bestrooien, net zoals je gedaan zou hebben met Parmezaanse kaas. Bij risotto werkt dit hetzelfde maar als ik eerlijk ben wordt de smaak van echte Parmezaanse kaas niet overtroffen. Sorry vegans. Maar ja, iedereen maakt zelf de keuze. Voor deze keer heb ik besloten om mijn risotto op smaak te brengen met saffraan. Dit is natuurlijk een van de opties. Je kunt ook de saffraan weglaten en andere kruiden toevoegen zoals …