pirnten printen
Bijgerechten, Geen categorie, Glutenvrij, Lactosevrij, LCHF, Ontbijt, Paleo, Recepten, Suikervrij, Vegetarisch, Zonder witte suiker
commentaren 2

Avocadopannenkoeken met cashewroom en verse bosbessen

Avocado_pancakes

Sommige dagen zijn beter dan andere. En je kan een dag ook beter maken. Als je deze avocadopannenkoeken met cashewroom en verse bosbessen gaat maken bijvoorbeeld. Dan wordt een gewone dag een hele mooie dag. Met avocado en kokosmeel kun je een heel mooi pannenkoekenbeslag maken waarmee het werken erg gemakkelijk is. De pannenkoeken kun je warm of koud eten en combineren met heel veel lekkere zoete en hartige dingen.

Voor deze gelegenheid heb ik besloten van het beslag geen pannenkoeken maar lekkere poffertjes te maken (grotere pannenkoeken werkt net zo goed!). Je ziet ik ben al aardig Nederlands bezig want van poffertjes en poffertjespannen hebben ze in Zweden nog nooit gehoord terwijl hier iedereen is opgegroeid met poffertjes, vaak met poedersuiker en boter of stroop. Hoewel die combinaties erg lekker zijn heb ik deze keer gekozen voor een wat gezondere variatie……cashewroom. Cashewroom is een ontdekking uit de raw food wereld die je gemakkelijk kunt combineren met taart, fruitsalade of zelfs kunt gebruiken als basis voor je smoothie. Om het af te maken ging ik op zoek naar verse bosbessen en wat geroosterde zonnebloempitten en pompoenzaad voor een knapperig effect. Zoals altijd moet jij zelf kijken wat je de lekkerste combinatie vindt.

Je moet het echt proberen en je zult zien dat het een feel good recept is. Lekker snoepen met een gezond gevoel.

Laten we aan de slag gaan!

Avocadopannenkoeken met cashew room en verse bosbessen

Voor 2 personen (of 1 die veel trek heeft!)

Ingrediënten
1/2 kleine avocado (ongeveer 60 gram)
1 ei (normale grootte)
2 tl kokosbloem
1/2 tl bakpoeder
Een klein snufje zout
Ontgeurde kokosolie om in te bakken

Hoe doe ik het?
1. Schil de avocado en gebruik de helft ervan. Snijd deze helft in kleinere stukken en doe die in een hoge (mixer)kom.
2. Doe de overige ingrediënten in de kom en meng alles met een staafmixer tot een gladde massa.
3. Smeer een poffertjespan in met kokosolie. Zet hem op het vuur en doe als hij warm is beslag in de holtes met een kleine lepel. Als je pannenkoeken maakt in een gewone koekenpan moet je het beslag met de lepel of een spatel verspreiden. Let op! Hoe groter je de pannenkoek maakt hoe moeilijker het omdraaien wordt.
(Je kunt de poffertjes of pannenkoeken heel goed vooraf maken en bewaren in de koelkast.)

Raw cashewroom

Ingrediënten
2 el water
1 geschilde rijpe peer
2 dl cashewnoten (raw)
1 tl gemalen vanillezaadjes

Hoe doe ik het?
1. Doe alle ingrediënten in een hoge-snelheidsmixer. Begin met water en de peer om de messen gemakkelijker te laten spinnen.
2. Meng tot het lekker romig is.
3. Je kunt de cashewroom maximaal drie dagen bewaren in de koelkast.

Serveren: Leg de poffertjes mooi nee op 2 borden. Drup er de cashewroom mooi overheen en maak het af met verse bosbessen en eventueel de geroosterde zaadjes. En dan lekker samen smullen.

Dit recept is gluten-, lactose- en suikervrij.
Het is vegetarisch, paleo en LCHF vriendelijk.

Avocadopannenkoeken_closeup

2 Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.