pirnten printen
Glutenvrij, Lactosevrij, Love your leftovers, Recepten, Vegan, Vegetarisch
Laat een bericht achter

Toast met kaassaus, kersenrelish en sichuanpeper

Toast_met_kaassaus_kersenrelish_en_sichuanpeper

Als foodblogger en receptenbedenker heb je bijna altijd een goed gevulde koelkast. Veel recepten moeten worden gekookt en dan verfijnd om dan nog weer een keer of soms wel vier keer gemaakt te worden. Dan houd je ook wel eens wat over.
Zo had ik vandaag wat kaassaus en kersenrelish staan die stonden te wachten op wat inspiratie. En dat is een lekkere toast met kaassaus, kersenrelish en sichuanpeper geworden.
De combinatie van kersen en sichuanpeper is magisch. Die moet je zeker proberen. Het zoetje van de kersen, het zuurtje van de azijn in de relish en die peper erbij…… helemaal te gek.

Ondanks de naam is sichuanpeper eigenlijk geen echte peper. De meest dichtbije familie zijn de citrusvruchten en dat proef je meteen. Je kunt sichuanpeper zowel als hele korrel of gemalen gebruiken.
Als je de korrels zelf maalt moet je er voor zorgen dat je de harde pitjes er uit haalt. Ze voegen niets extra’s toe aan de smaak maar ze gaan op een vervelende manier tussen je tanden zitten.
Ik maal mijn gedroogde kruiden bijna altijd in een elektrische koffiemolen (die dus niet voor koffie gebruikt wordt).
En als je tijd hebt is het de moeite waard om voor het malen de sichuanpeper even te roosteren in een droge pan. Net als bij veel andere kruiden geeft dit een extra smaakdimensie.

Door je sandwich te roosteren, krijg je een knapperige buitenkant en een heerlijke romige binnenkant dankzij de kaassaus en kersenrelish.
Theoretisch kun je de sandwich ook in een wafelijzer maken.
Tenminste dat is wat ik dacht tot ik het heb geprobeerd. Het brandalarm ging af en het wafelijzer kon mee met de vuilnis. Probeer dat dus niet. Bak je sandwich gewoon lekker in de pan en je zult een prima resultaat krijgen ;0)

Maar nu is het tijd om aan de slag te gaan!

Toast_met_kaassaus_kersenrelish_en_sichuanpeper_2

Toast met kaassaus, kersenrelish en sichuanpeper

Ingrediënten
2 sneetjes van brood dat je lekker vindt!
Ongeveer ½ dl “kaassaus” (zie recept in de link)
Ongeveer 2 el kersenrelish (zie recept in de link)
Gemalen sichuanpeper (bij voorkeur vers gemalen)
Een snufje zout

Boter of olie voor het bakken

Hoe doe ik het?
1. Doe wat boter of olie toe in een bakpan.
2. Smeer veel kaassaus op beide sneetjes brood.
3. Doe een beetje kersenrelish op een van de broodjes. Probeer te voorkomen dat de relish helemaal naar de randen loopt. Anders druipt het weg als je het andere broodje er bovenop doet.
4. Sprenkel gemalen sichuanpeper over de sneetjes en strooi er wat zout bovenop. Leg ze dan op elkaar zoals bij een sandwich.
5. Laat olie of boter warm worden voordat je de sandwich in de pan doet of op de bakplaat legt. Zorg ervoor dat het aan de ene kant goudbruin wordt en draai de sandwich dan om en ga verder met bakken totdat ook de andere kant bruin is.
6. Klaar! Geniet van je sandwich met wat verse salade en misschien wat extra kersenrelish erbij.

Dit recept is van nature vrij van lactose en gluten (als je een glutenvrij brood gebruikt).

Toast_met_kaassaus_kersenrelish_en_sichuanpeper_2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.