pirnten printen
Diner, Glutenvrij, Groenten, Lactosevrij, Recepten, Sausjes, dip & spreads, Vegan, Vegetarisch
Laat een bericht achter

Saus van geroosterde walnoten met pasta

Saus_van_geroosterde_walnoten_met_pasta_2

Enkele dagen geleden was er een interessant programma op de Zweedse radio. Het ging over mensen die moeite hebben om voor elke dag van de week een menu te bedenken. Ik denk niet dat jij als lezer van deze blog daar last van hebt maar voor de variatie heb ik in ieder geval vandaag een snelle recept voor je; saus van geroosterde walnoten met pasta.

Ik luister geregeld naar de Zweedse radio via internet. Zo kan ik alles in Zweden een beetje bijhouden. En er is een programma dat ik niet graag mis. Het heet Menu en de presentatoren vinden ongelofelijk veel invalshoeken om over eten te praten!

Op 21 september ging het over mensen die een hekel hebben aan koken (say what?!) en eigenlijk niet veel tijd willen besteden aan het gedoe met potten en pannen.
Voor mij als foodie is dat gevoel natuurlijk ondenkbaar. Ik ben het liefst zo lang en zo vaak mogelijk in de keuken. Maar toch zet het me wel aan het denken. De recepten die ik bedenk kosten de kok die ze gaat bereiden wel wat tijd. En misschien moet ik wel wat vaker iets erg gemakkelijks maken. Je mag me gerust laten weten hoe jij hier over denkt. Want van jouw commentaar kan ik wijzer worden.

Vandaag heb ik daarom maar iets gemaakt wat snel klaar is; dat kan ik ook hoor :0)

Het is een heerlijke romige saus met geroosterde walnoten en champignons. Zelf eet ik dat graag met spiralized groenten maar als jij het liever met pasta eet is dat natuurlijk ook lekker! En als je saus over houdt smaakt het de volgende dag ook erg lekker op een broodje.

Laten we aan de slag gaan!

Saus_van_geroosterde_walnoten_met_pasta_4

Saus_van_geroosterde_walnoten_met_pasta_3

Saus van geroosterde walnoten met pasta

Voor 2 personen
Ingrediënten
1 dl walnoten plus ½ dl ongezouten macadamia noten
1 gele ui
150 gr champignons (bij voorkeur de bruine)
2 tenen knoflook
2 el kokosolie om in te bakken
2 dl ongezoete cashewmelk of andere plantaardige melk
2-3 el tamari
Het citroensap van ½ citroen
Zout en peper

In plaats van traditionele pasta
1 grote wortel en 1 courgette

1 appel
Gehakte peterselie

Hoe doe ik het?
1. Bereid de gespiraalde groenten voor; schil de groente indien nodig en snijd ze met de spiralizer. Als je geen spiralizer hebt kun je de groenten ook schillen met een kaasschaaf. Doe alles in een kom voor later. Hak de peterselie fijn en hak ook een stuk van de stengels mee. Die hebben zo veel smaak!
2. Doe de walnoten en macadamia noten of cashewnoten in een droge braadpan en bak ze al roerend tot ze goudbruin zijn. Doe ze in een kom en laat ze afkoelen.
3. Pel de ui en snijd hem dan in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd de champignons en knoflook fijn.
Smelt wat kokosolie in een bakpan en bak de ui ongeveer 7 minuten op laag vuur totdat ze helemaal zacht en doorzichtig zijn. Voeg de gesneden champignons en knoflook toe en bak op laag vuur verder totdat alles zacht is.
Giet de helft van het mengsel in een kom en zet het even opzij.
4. Doe de geroosterde walnoten en macadamia noten ook in de pan en voeg ook de melk toe. Laat het koken gedurende een paar minuten. Roer af en toe.
Snijd de appel in dunne plakjes en zet de plakjes weg tot het serveren.
5. Doe alles uit de pan in een keukenmachine. Mix tot je een mooie, romige saus hebt. Als je geen keukenmachine hebt gebruik je de staafmixer.
6. Giet de saus daarna terug in de pan en breng hem op smaak met zout, peper, tamari en citroensap. Voeg ook het apart gezette deel van het uienmengsel toe. Dit geeft de saus iets meer bite. Verhit de saus voorzichtig opnieuw. Laat het niet koken!
7. Serveer de saus met de groentepasta samen met een dun gesneden appel en fijngesneden peterselie. Wat druppels olijfolie er over maken het smaakfeest compleet.

Dit recept is natuurlijk vrij van gluten en lactose.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.