pirnten printen
Glutenvrij, Lactosevrij, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Zoete lekkernijen
Laat een bericht achter

Ovengebakken verse vijgen met amandelen en sinaasappelsap

Ovengebakken_verse_vijgen_met_amandelen_en_sinaasappelsap

Soms is een recept zo simpel dat het bijna raar is dat het zo lekker kan zijn. Ovengebakken verse vijgen met amandelen en sinaasappelsap zijn zo’n voorbeeld waarbij een kind de was kan doen. Voorbereiding is niet nodig. Als je verse vijgen in huis hebt maak je in mum van tijd een heerlijk dessert!

Ik vind het altijd prettig om wat verse vijgen in huis te hebben. En in oktober en november vind ik ze nog (betaalbaar) bij mijn groentemannetje.
De saus van sinaasappel, amandelen en dadelsiroop smelt heerlijk op je tong en past perfect bij yoghurt en vanille-ijs. Hoe eenvoudig kan luxe zijn…

Ik gebruik in dit recept 1,5 vijg per persoon maar als je grotere porties wilt maken moet je dat natuurlijk doen. Ik heb meestal al een paar vijgen op voordat ik denk aan porties dus koop niet te weinig.

Dit recept werkt ook als de vijgen nog niet 100% rijp zijn. Dan kan handig zijn omdat je niet altijd volrijpe vijgen kunt vinden. Ga voor de lekkerste vijgen en let op dat de kleur en huid mooi zijn. Lekker rijp hebben ze een lekkere zon-gewarmde geur. Neem ze niet als ze muf of vreemd ruiken!
Denk er aan dat verse rijpe vijgen erg kwetsbaar zijn dus dat je ze voorzichtig moet behandelen.

Nu heb je er vast al trek in gekregen dus laten we beginnen!

Ovengebakken_verse_vijgen_met_amandelen_en_sinaasappelsap_3

Ovengebakken verse vijgen met amandelen en sinaasappelsap

Voor 3 personen

Ingrediënten
5 verse vijgen
2 el dadelsiroop
Een klein handje geblancheerde amandelen (gehakt)
De schil van een sinaasappel (bij voorkeur biologisch)
Het sap van 1 sinaasappel
5 kleine tl boter (plantaardig)

Hoe doe ik het?
1. Zet de oven aan op 200 ° C. Neem een kleine ovenschaal en vet die in met wat olie of boter.
2. Spoel de vijgen af en knip de stengels er af. Snijd een klein stukje van de onderkant van de vijgen zodat elke vijg stevig kan staan.
Snijd een kruis in de bovenkant van de vijgen en open de randen van elke vijg met een mes. Zet alle vijgen in de ovenschaal.
3. Sprenkel de dadelsiroop over de vijgen.
Strooi de gehakte amandelen over de vijgen en rasp de sinaasappelschil er overheen.
Knijp het sinaasappelsap uit en giet dat over alles heen.
4. Doe een klein theelepeltje boter op elke vijg en zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven.Serveer de vijgen warm of lauw met niets extra’s of met wat yoghurt * of vanille-ijs *.

Dit recept is vrij van gluten en lactose (* afhankelijk van welke yoghurt of ijs je kiest).

Ovengebakken_verse_vijgen_met_amandelen_en_sinaasappelsap_2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *