pirnten printen
Recepten, Vegan, What's cooking?, Zoete lekkernijen, Zonder witte suiker
commentaren 2

Mango-ananasijs ijs met kaneelsaus en gezouten pecanoten

Gastblogg_mangoglass_pekan_kanelrippel_closeup

Afgelopen zondag was ik gastblogger bij de Zweedse blog Grönt varje dag (vertaald: Groenten elke dag). Een geweldige blog met heel veel leuke recepten, Voor mijn bijdrage had ik een heerlijke mango-ananasijs met kaneelsaus en gezouten pecanoten gemaakt.

Ik kreeg zoveel leuke reacties van de Zweedse lezers dat ik besloot het te vertalen voor de Engels- en Nederlandstalige lezers.

Tina, de vrouw achter de blog is een actieve blogger die tovert met groenten. We vonden elkaar op Instagram en kort geleden vroeg ze me of ik haar gastblogger wilde zijn. Ik vind dat altijd erg leuk dus ik zei meteen ja. Het recept voor het heerlijke ijs had ik eerder gemaakt voor mijn workshops in Zweden in juli. De deelnemers waren er toen erg enthousiast over en ik weet zeker dat jij het ook erg lekker zult vinden. Ik geef je alvast een belangrijke tip; wat je ook doet, vergeet de noten in het recept niet want die maken het verschil tussen een lekker dessert en een supertoetje. (de originele post in het Zweeds kun je hier lezen)Gront_varje_dag_logo

Laten we aan de slag gaan!

Mango-ananasijs ijs met kaneelsaus en gezouten pecanoten

Mango en ananas compote
Ingrediënten
100 gr mango
100 gr ananas
30 gr ahornsiroop
2 el limoensap
ongeveer 5 gr verse, geraspte gember (ongeveer 3 cm)
½ tl kurkuma
———————–
Roux
Ingrediënten
1 tl arrowroot
150 gr koud water

Hoe doe ik het?
1. Schil en snijd de vruchten in kleinere stukken. Schil en rasp de gember.
2. Doe de ingrediënten in een pan (met uitzondering van de ingrediënten voor de roux) en laat ze koken tot het fruit zacht wordt en een beetje papperig. Roer af en toe zodat het niet kan verbranden.
3. Meng de ingrediënten voor de roux in een aparte kom tot een gladde massa. Voeg 2 eetlepels van de gemaakte roux toe aan de compote. Meng het goed en laat het afkoelen.

De roux maakt de compote stijver. Als je liever een dunnere compote wil hebben sla je de roux gewoon over. De overgebleven roux kan enkele dagen in de koelkast bewaard worden en gebruikt worden om soepen of sausen dikker te maken.
(Vergeet niet dat kurkuma afgeeft op alles en iedereen, van kleding tot gereedschap …)

Gezouten pecanoten

Ingrediënten
40 gram rauwe pecanoten
30 gram kokossuiker
Een klein snufje zout

Hoe doe ik het?
1. Leg een vel bakpapier klaar op een bord. Rooster de noten zachtjes in een droge pan.
2. Giet, als de noten bijna klaar zijn de kokossuiker en het snufje zout over de noten. Wees voorzichtig, het wordt echt heet en is klaar in een paar seconden.
3. Giet de gebakken noten op het bakpapier. Laat ze afkoelen en hak ze daarna grof.
Zet ze even weg tot het opdienen.

Kaneelsaus

Ingrediënten
7 ontpitte Medjoul dadels
1 kopje water
½ kopje kokosolie
2 tl kaneel

Hoe doe ik het?
1. Doe alles in een schaal en meng het tot je een gladde saus hebt. Zet het even opzij tot het opdienen.

Afmaken van het heerlijke ijs
Ingrediënten
3 kopjes bevroren banaan in plakjes
De zojuist gemaakte mango-ananas compote

Hoe doe ik het?
1. Doe de plakjes banaan in een mixer kom.
2. Doe de koude compote bij de bevroren banaan in de mixer. Mix een paar minuten tot je een gladde ijsmassa hebt. Als je liever harder ijs hebt doe je het in een andere kom en plaats je het nog even in de vriezer.
Serveer het ijs samen met de kaneelsaus en strooi de gezouten pecanoten er bovenop.
Het recept moet genoeg zijn voor 2-3 porties. Of voor 1 grote ijslover ♥

Gastblogg_mangoglass_pekan_kanelrippel_2

2 Kommentare

  1. Renate says

    Wat een verrukking Isabel!
    Hoe fijn dat je de geraffineerde suikers weglaat, dank je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *