tastecelebration.nl
‘Voel me een beter mens soep’ (Vegan miso soep zonder tofu) - TASTECELEBRATION
Zo, eindelijk december voorbij en januari is begonnen. Ik hoop dat je fijne feestdagen hebt gehad. Zelf kon ik niet wachten tot het normale leven weer begint. Niet dat ik niet van vakantie houd maar ik mis het gevoel van er bovenop zitten met eten en sporten. Misschien heb jij ook het gevoel dat je na de feestdagen weer een beetje moet wennen aan alles. Misschien is deze soep een duwtje in de goede richting.Dit is een vegan miso soep op mijn manier zonder bonitovlokken en tofu die er meestal wel in zitten. De bonitovlokken (gemaakt van tonijn) zijn een traditioneel ingrediënt voor dashi bouillon om er de hartige umamismaak aan te geven. (een van de vijf basissmaken naast zoet, zuur, bitter en zout). Omdat ik een vegan soep wil maken gebruik in plaats van bonitovlokken wat gedroogde paddenstoelen en de Kombu, een eetbare zeegroente. Beide hebben ook veel umami en dat geeft diepte aan het gerecht. Omdat ik sojaproducten probeer te vermijden in mijn keuken gebruik ik geen tofu. Wel houd ik glutenvrije miso …