pirnten printen
Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo, Raw, Recepten, Sausjes, dip & spreads, Zoete lekkernijen, Zonder witte suiker
Laat een bericht achter

Zonnig fruit, lavendel en witte chocoladesaus

Voor een diner met goede vrienden, afgelopen week, voelde ik de uitdaging om eens iets nieuws te maken. Het werd een heerlijk dessert met mango, aardbeien, lavendel en een witte chocoladesaus. Het bleek een groot succes en gelukkig had ik veel gemaakt want iedereen wilde graag nog een tweede portie.

Op zo’n moment is het extra leuk dat ik een blog heb zodat ik je meteen kan vertellen hoe jij ook je gasten kunt verrassen. Voor dit dessert maakte ik een chocoladesaus met witte chocolade (goede kwaliteit) en volle room.
Later probeerde ik een wat gezonder versie van de saus te maken en na wat proberen kwam ik tot de saus die we nu gaan maken. Erg smakelijk en perfect in combinatie met rijpe mango, zoete aardbeien en verse kruiden.
Later heb ik de kant-en-klare saus ook nog gemengd met verse munt en limoenschil. Daar kwam een prachtige lichtgroene saus uit tevoorschijn , helemaal perfect om in de aankomende zomer te combineren met aardbeien en frambozen. Zorg er voor dat je de saus een beetje lauw gebruikt. Dan krijg je de meeste smaak.

Laten we aan het werk gaan!

Witte chocoladesaus
(6 porties)

Ingrediënten
2 kopjes geweekte raw cashewnoten
1 kop cashewmelk
20 gram biologische honing
2 druppels vanille-essence (ik gebruik van die Spice druppels, link)
15 gram raw witte cacaoboter
Optie: een handje verse munt en limoenschil

Hoe doe ik het?
1.Week de cashewnoten in water gedurende 2 – 8 uur. De noten moeten helemaal onder water zijn. Na het weken de noten laten uitlekken in een zeef.
2. Doe de noten, de cashewmelk en de andere ingrediënten in een high speed blender. Mixen tot je een gladde vloeiende crème hebt.
3. De saus kan vooraf worden gemaakt en daarna bewaard worden in de koelkast. De saus is op zijn best als je hem lauwwarm opdient. Warm de saus geleidelijk op door hem te roeren of zet de schaal in warm water voor enkele minuten (au bain-marie).
4. Serveren samen met het gemarineerde fruit.

Gemarineerd fruit
(6 porties)

Ingrediënten
1 grote rijpe mango
200 gram verse aardbeien
Een handje verse munt
De schil van 1 limoen
2 kleine snufjes gedroogde lavendel

Voor decoratie
Een handje amandelschilfers
Een handje kokosnotenvlokken

Hoe doe ik het?
1. Toast een handvol amandelschaafsel en kokos vlokken in een droge koekenpan goudbruin. Giet het over in een kleine kom en laat het afkoelen tot je gaat opdienen.
2. Snijd de mango in kleine vierkante blokjes doe deze in een kom.
3. Scheur de muntblaadjes en voeg deze toe aan de mango. Roer het voorzichtig rond. Dit kan een paar uur van tevoren als het nodig is.
4. Snijd de aardbeien in kleine blokjes en voeg ze toe aan de mango. Voeg ook de lavendel toe en roer het voorzichtig rond.
5. Bij het serveren; rasp de limoenschil over het fruit en strooi er wat geroosterde amandelen en kokosvlokken overheen en wat lavendel om het mooi te maken.. Serveer het fruit met de witte chocolade saus.

Dit recept is vrij van gluten, ei, lactose en geraffineerde suiker.
Het is geschikt voor een Paleo en vegan dieet (verander dan de honing in agave of ahornsiroop).

Lees meer recepten met lavendel hier:
Chocolate bark with lavender and marigold
Chocolate and lavender balls

Desert_with_mango_and_strawberries_and_white_chocolatesauce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *