pirnten printen
Gebakken, Geen categorie, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Zonder witte suiker
Laat een bericht achter

Heerlijke aardbeientaart met limoncellocrème

Strawberry_cake_with_limonchello_cream

Voor dit taartrecept heb ik even moeten experimenteren en net op tijd voor mijn verjaardag heb ik een resultaat waar ik blij mee ben. Vandaag nodig ik je uit aan tafel voor een heerlijke aardbeientaart met limoncellocrème!

Eigenlijk was het best een uitdaging. Ik wilde de vegan versies van slagroom en eierroom proberen te maken. Dus room zonder room en eierroom zonder eieren……Maar je weet dat ik houd van uitdagingen in de keuken dus dat werd even experimenteren!

Uiteindelijk kreeg ik een heerlijke crème die zowel de slagroom als de eierroom kan vervangen. Het is gemakkelijk te maken en heeft alleen wat tijd nodig om te koelen in de koelkast voordat je er van kunt genieten.
Deze keer maakte ik de room met limoncello maar dat kun je ook vervangen door bijvoorbeeld geconcentreerde vlierbloesemlimonade of een andere lekkere vloeistof. Het wordt echt lekker!

De taart zelf was een andere uitdaging maar die is uiteindelijk ook heerlijk geworden, hij is zo lekker zacht. Het kikkererwtenmeel is een perfecte vervanger voor de eieren!
Indien gewenst kan je een beetje extra smaak toevoegen met kaneel of kardemom.
Maar laten we aan de slag gaan want je kunt nooit te vroeg klaar zijn met een lekkere taart!

Strawberry_cake_with_limonchello_cream_3

Heerlijke aardbeientaart met Limoncellocrème

Glutenvrije taart
Ingrediënten
195 gr rijstmeel
50 gr kikkererwtenmeel
2 tl bakpoeder
1 snufje zout
105 gr kokosbloesemsuiker
2 druppels vanille-essence (hoeveelheid afhankelijk van hoe geconcentreerd de essence is)
De schil van 1 hele biologische citroen
1,5 tl appelciderazijn
1,5 dl zonnebloemolie
3 dl amandel- of kokosnootmelk (ongezoet)

Hoe doe ik het?
1. Verhit de oven tot 175 ° C. Gebruik bij voorkeur een taartvorm met losse randen, 30 cm in diameter. De grootte van het bakblik is belangrijk voor het eindresultaat! Smeer de vorm in met wat olie.
2. Doe alle droge ingrediënten in een kom. Zeef het meel en het bakpoeder met een draadzeef zodat er geen klontjes in de taart kunnen komen.
3. Doe ook alle natte ingrediënten in de kom en roer alles goed tot een beslag.
4. Giet het beslag in de bakvorm. Zet de taart in het midden van de oven op een rooster en bak hem 35 minuten. De cake moet droog zijn als hij klaar is. Laat het afkoelen.

Limoncellocrème

Ingrediënten
2 dl amandelmelk (ongezoet)
1 dl limoncello
2 el kikkererwtenmeel
————-
1 tl geur- en smaakloze kokosolie
Ongeveer 2 tl agavesiroop
1 el citroensap
Een kleine snufje zout

Hoe doe ik het?
1. Meng de amandelmelk, limoncello en kikkererwtenmeel in een kleine pan. Klop het goed om er zeker van te zijn dat er geen klontjes in zitten.
2. Zet de pan op een middelmatig vuur en blijf de crème voortdurend roeren.
3. Zet het vuur lager wanneer het mengsel lichtjes kookt met kleine belletjes. Klop het dan nog een paar minuten.
Controleer de dikte door een theelepel room op een bord te doen. Trek met een vinger door de saus. Als het daarna niet bij elkaar stroomt maar nog steeds in tweeën wordt verdeeld, is de crème klaar.
4. Voeg dan de kokosolie toe en breng het dan op smaak met agavesiroop, citroensap en een klein snufje zout.
5. Giet de bereide room in een kom. Plaats de kom ongeveer 2 uur in de koelkast om af te koelen. Het is goed om de room tijdens het koelen een paar keer te roeren om te voorkomen dat de kokosolie een laagje vormt.
Laat de crème op kamertemperatuur komen voordat je begint met het genieten.

Versier de taart met de room en verse aardbeien. Het is heerlijk om de gesneden aardbeien gedurende 15 min. te marineren in fijn gesneden munt en een beetje kokosblosemsuiker voordat je de taart er mee versiert!
Serveer de versierde aardbeientaart met limoncellocrème direct.

Dit recept is vrij van gluten, eieren, soya en lactose.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *