pirnten printen
Drankjes, Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo, Raw, Recepten, Zonder witte suiker
Laat een bericht achter

Gember-citroen shot

Ginger_and_lemon_shot_1

Tijdens de kerstdagen was ik natuurlijk in Zweden. Al tijdens het rijden door Denemarken viel me op dat er overal van die kleine flesjes ‘gembershots’ te koop waren en die moest ik natuurlijk proberen. Wat lekker fris en pittig smaakt dat zeg! Binnen de kortste keren werd ik een liefhebber.
Eenmaal terug in Nederland miste ik die kleine flesjes en daarom besloot ik mijn eigen versie te maken. Dus vandaag maak ik een heerlijke gember-citroenshot voor je!

 

Het gemberdrankje is best pittig maar erg lekker. Ik denk dat ik er genoeg appelsap in doe om het te zoeten maar als het voor jou iets te pittig uitvalt kun je er altijd met wat agave of ahornsiroop een mildere versie van maken.

Om het drankje te maken heb je een blender of een goede staafmixer (met hoge kom) nodig en een zeefzak. Dat is een zak van nylon die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt om verschillende soorten plantaardige melk te maken.
Ik gebruik zo’n zak om mijn haverroom en amandelfeta te maken. Een zeefzak vind je in goede kookwinkels, winkels die veel gezonde fooddingen verkopen of online. En anders kun je er ook nog een zelf maken.

Zo’n shot is lekker op ieder moment dat je wat power kunt gebruiken. De intense smaak kan even wennen zijn maar daarna ga je elke keer genieten van zo’n lekkere verse opkikker.
Daar gaan we!

Ginger_and_lemon_shot_4
Ginger_and_lemon_shot_3
Ginger_and_lemon_shot_2

Gember-citroen shot

Voor het maken van 1 liter
Ingrediënten
7 dl water
200 gr verse gember
2 hele citroenen
3 zoete appels (grote)
Indien nodig zoetstoffen zoals agave of ahornsiroop

Hoe doe ik het?
1. Giet de helft van het water in een blender.
2. Spoel de gember af en verwijder eventuele vlekken. Zelf schil ik de gember niet maar als je de schil niet wilt gebruiken schil je hem wel. Snijd de gember in kleine stukjes en doe deze in de blender.
3. Schil de citroenen en snijd ze doormidden. Doe de stukken ook in de blender.
4. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd ze in kleinere stukken. Je hoeft ze niet te schillen. Doe de stukken bij de andere ingrediënten in de blender.
5. Doe de deksel op de blender en mix totdat alles een puree geworden is. Voeg de rest van het water toe en mix tot je een dikke vloeistof hebt. Met een staafmixer is het allemaal iets meer werk maar het lukt prima.
6. Plaats de zeefzak in een passende schaal en giet je gembersap in de zak. Knijp daarna voorzichtig alle vloeistof door de zak in de schaal. Giet de drank daarna in een goed schone fles van 1 liter. Klaar!

Bewaar je gemberdrankje in de koelkast. Goed schudden voor het opdienen. Het blijft 5-6 dagen goed als je het tenminste niet binnen de kortste keren hebt opgedronken!

Dit recept is vrij van gluten, lactose en geraffineerde suiker (als je niet extra gezoet hebt met suiker).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *