pirnten printen
Bijgerechten, Glutenvrij, Groenten, Lactosevrij, LCHF, Lunch, Recepten, Salades, Vegan, Vegetarisch, Voordelig koken
Laat een bericht achter

Gemarineerde artisjokharten met gekonfijte citroen

_artichoke_hearts_with_preserved_lemons_closeup

Dit is volgens mij een van de gemakkelijkste recepten die ik heb gemaakt. Maar ook een van de lekkerste! Heerlijk om af en toe klaar te hebben staan in de koelkast. Je kunt het eten zonder iets anders erbij maar ook heel goed combineren met een salade, een omelet, BBQ, vis of vlees. De gemarineerde artisjokharten met gekonfijte citroen kun je eigenlijk combineren met wat je maar wilt!

Het begin van de herfst is in Europe het hoogseizoen voor verse artisjokken. De groene en paarse bloemtoppen zijn heerlijk zacht als je ze goed kookt. Wij aten ze altijd met alleen maar wat gesmolten boter en zout. Dan zetten we ieder blad tussen onze tanden om het leeg te sabbelen tot we uiteindelijk terecht kwamen in het midden. Daar, achter de beschermende bladeren vonden we het hart als beloning voor al dat gesabbel. Wat kun je leuke herinneringen hebben aan vroeger…..

Vandaag maak ik het allemaal wat simpeler en ook uitvoerbaar in ieder seizoen. Ik gebruik namelijk ingeblikte artisjokharten. Niet alleen perfect geschikt voor dit recept maar ook voor saus, dips etc. Maar daarover een andere keer.
Laten we aan de slag gaan!

Gemarineerde artisjokharten met gekonfijte citroen

Ingrediënten
1 blik artisjokharten in water
½ ingelegd citroen
1 beker olijfolie van een goede kwaliteit
Een handje groene peterselie
Een handje zongedroogde (zwarte of groene) olijven
Een handje gesnipperde zongedroogde tomaten (optioneel)

Hoe doe ik het?
1. Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet en gooi het water weg. Snijd elk artisjokhart in 4 stukken. Doe de stukken in een kom.
2. Giet de olijfolie er over.
3. Snijd de citroen in de lengte in vier stukken en vervolgens in dunne plakjes. Hak de peterselie ruw. Doe dan de citroen, olijven, zongedroogde tomaten en de peterselie ook in de kom.
3. Draai het voorzichtig rond. Dek het daarna af met papier of plastic en laat het marineren gedurende ten minste 1 uur.
Geniet er van!

Dit recept is vrij van gluten, lactose en suiker.

Marinated _artichoke_hearts_with_preserved_lemons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *