pirnten printen
Glutenvrij, Lactosevrij, Recepten, Vegan, Zoete lekkernijen, Zonder noten, Zonder witte suiker
Laat een bericht achter

Chocoladetruffel met kastanjepuree

chestnuttruffle_1

Nog even een klein lekker dingetje voor kerstmis. Een kleine chocoladetruffel met kastanjepuree. Thuis verras ik mijn man er mee als hij ze al niet zelf te pakken heeft gekregen.

Ze zijn erg ‘vullend’ en onwijs lekker. Je moet ze niet te groot maken. Dan kun je er nog eens een extra nemen ;0)
Je brengt ze op smaak met allerlei kruiden of met een goede kwaliteit sterke drank zoals whisky of met likeur. Je kan het helemaal zelf kiezen en met een beetje agave regel je hoe zoet het wordt.
Laten we aan de slag gaan!

chestnuttruffle_2

Chocoladetruffel met kastanjepuree

Ingrediënten
439 gr ongezoete kastanjepuree (kant-en-klaar in blik van het merk Clement Faugier)
120 gr chocolade 70 0f 80% cacao (evt. melk-vrij)
1 snufje zout
50 gr geurvrije kokosolie
2 el haverroom (kijk hier voor het recept)
1-2 el agave (optioneel, proef goed en neem je eigen hoeveelheid naar smaak. Je kunt agave ook weglaten als je wilt.)

Smaakmogelijkheden
Gemalen kardemom, kaneel, sinaasappelschil of misschien wat gemalen noten
en/of
1-2 eetlepels sterke drank van welke soort dan ook zoals whisky, Calvados, Cointreau, Benedictine of een lekker likeurtje. Neem iets lekkers waardoor het voor jou een mooie rijke smaak krijgt!

Hoe doe ik het?
1. Smelt de kokosolie au bain marie of in de magnetron.
2. Doe alle ingrediënten behalve de kruiden in een kom en meng het tot je een mooie romige pasta hebt.
3. Je kunt de crème die je nu hebt verdelen over twee kommen en verschillend op smaak brengen.
4. Je kunt met de hand mooie bolletjes rollen of met een spuitzak mooie mopjes spuiten. Maak ze echt niet te groot want alleen al de kastanjepuree is heel vullend.
5. Rol de gemaakte truffels in cacao, grof gehakte amandelen, geraspte sinaasappelschil, enz. Zet de truffels in de koelkast en laat ze stollen. Dit duurt ongeveer 3-4 uur.
6. Bewaar de truffels in de koelkast tussen bakpapier. Ze blijven gemakkelijk 4-5 dagen goed maar ze smaken vers gemaakt het beste.

De truffels kunnen ook worden gebruikt als decoratie op een chocoladetaart want ze blijven goed in de vorm.

Dit recept is vrij van gluten, lactose, melkeiwit (als je zuivelvrije chocolade gebruikt). en geraffineerde suiker.

 

chestnuttruffle_3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *